Ηράκλειο

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Σε λευκό φόντο η Κρήτη - Εικόνες και βίντεο από τους πρόποδες του Γιούχτα

Τα μηχανήματα του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων δίνουν συνεχή μάχη προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους - Μαγευτική η διαδρομή από τους πρόποδες του Γιούχτα και το οδικό δίκτυο Αρχάνες - Χουδέτσι

Εικόνες που παραπέμπουν περισσότερο σε χώρες του Ευρωπαϊκού Βορρά και σίγουρα σε περιοχές όπου παραδοσιακά η θερμοκρασία κυμαίνεται σε χαμηλότερα επίπεδα από την Κρήτη, είναι αυτές που έρχονται από την κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV και την διαδρομή από τους πρόποδες του Γιούχτα και το οδικό δίκτυο Αρχάνες -  Χουδέτσι.

Η κακοκαιρία «Ελπίς» προκάλεσε έντονο παγετό σε περιοχές ακόμη και με το χαμηλότερα υψόμετρο στην Κρήτη και σε συνδυασμό με την χιονόπτωση που ξεκίνησε χτες, έχει δώσει μαγευτικές εικόνες στους Κρητικούς.

Στους πρόποδες του Γιούχτα από το πρωί για παιχνίδι στο χιόνι:

Τα μηχανήματα του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων δίνουν συνεχή μάχη προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους:

Μικροί και μεγάλοι άδραξαν την ευκαιρία και απολαμβάνουν το χιόνι, όμως οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα οδικά δίκτυα καθώς ελλοχεύουν κίνδυνοι από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Διαβάστε ακόμη:

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Τι δηλώνουν δήμαρχοι της Κρήτης – Προβλήματα σε δρομολόγια ΚΤΕΛ

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που βρίσκονται σε ισχύ:

Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, λόγω χιονόπτωσης και παγετού η κίνηση στο Νομό Χανίων γίνεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Επαρχιακή οδό Κράπη προς Ασκύφου και την Επαρχιακή οδό Φώκιες προς Ομαλό.

Στο Νομό Ρεθύμνης προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω χιονόπτωσης ισχύει στην Επαρχιακή οδό 'Αμνατος -Αρκάδι (Δήμος Ρεθύμνης) και την Επαρχιακή οδό Σπήλι- Γερακάρι (Δήμος Αμαρίου).

Στον Νομό Ηρακλείου προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω χιονόπτωσης ισχύει στην Επαρχιακή οδό Χερσονήσου -Οροπεδίου Λασιθίου στο Κράσι, την Επαρχιακή οδό Βιάννου -Αμιρά στο 2ο χιλιόμετρο ενώ λόγω βροχόπτωσης προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει στις Iρλανδικές Διαβάσεις της Δημοτικής ενότητας Πέρι Δήμου Φαιστού, τη Δημοτική ενότητα Αγ.Τριάδας Τυμπακίου Δήμου Φαιστού, στο Γεροπόταμο του Δήμου Φαιστού και τη Δημοτική ενότητα Πλατάνου Δήμου Γόρτυνας.

Διαβάστε ακόμη:

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Λευκό τοπίο οι Αρχάνες – Μαγευτικές εικόνες και παγωνιά (εικόνες, βίντεο)

Λόγω χιονόπτωσης και παγετού η κίνηση γίνεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Επαρχιακή οδό Ηρακλείου Αρκαλοχωρίου και την Επαρχιακή οδός Γαζίου-Ανωγείων στο ύψος Δημοτικής Ενότητας Γωνιές.

Σε ότι αφορά το Νομό Λασιθίου, η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Επαρχιακή οδό Αγίου Νικολάου - Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου από το Δράσι μέχρι το Οροπέδιο Λασιθίου, την Επαρχιακή οδό Σητείας προς Ζήρο και Χάντρα, την Επαρχιακή οδό Σητείας -Αγίου Νικολάου στο 20ο χιλιόμετρο, την  Επαρχιακή οδό Σητεία προς Παρασπόρι και Χρυσοπηγή, την επαρχιακή οδό Σητείας από Χαμίζι προς Πλάτανο και την επαρχιακή οδό από Λιθίνες προς Παπαγιαννάδες.

Σε όλα τα ανωτέρω σημεία ενεργούν μηχανήματα για τον καθαρισμό του οδοστρώματος, ενώ γίνεται έκκληση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης προς τους οδηγούς να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα παραπάνω σημεία και για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να συμμορφώνονται στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια