ΠΑΓΝΗ: Νέα μείωση για τις κλίνες στο χειρουργικό τμήμα - Λίστα αναμονής για 5.500 ασθενείς

Κρήτη
ΠΑΓΝΗ: Νέα μείωση για τις κλίνες στο χειρουργικό τμήμα - Λίστα αναμονής για 5.500 ασθενείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο συγκεκριμένα πριν «χτυπήσει» η πανδημία, ο αριθμός των ασθενών έφτανε περίπου τους 3.500, ενώ σήμερα ξεπερνούν τους 5.500 - Οι λόγοι που μειώνονται τα χειρουργεία

Ακυρώνονται οι χειρουργικές επεμβάσεις στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, το προσωπικό δεν επαρκεί, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες στο συγκεκριμένο τμήμα, εξαιτίας της αύξησης των περιστατικών Covid-19 που οφείλονται στην υψηλά μεταδιδόμενη παραλλαγή Όμικρον στο νησί. Ειδικότερα, τα σημαντικά κενά που έχει προκαλέσει η νόσος σε προσωπικό, καθώς και η σημαντική έλλειψη αναισθησιολόγων στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα, καθιστούν αδύνατη την λειτουργία 7 κρεβατιών στο συγκεκριμένο χειρουργικό τμήμα κι έτσι από αύριο Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, οι κλίνες από επτά μειώνονται σε πέντε. Πιο αναλυτικά, τρεις είναι οι λόγοι που μειώνονται τα χειρουργεία:

  • ο πρώτος είναι η «εξοικονόμηση» νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να καλυφτούν οι ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση της νόσου
  • ο δεύτερος λόγος είναι η αύξηση των κρουσμάτων στο υγειονομικό προσωπικό και
  • ο τρίτος, όπως προαναφέρθηκε, η σημαντική έλλειψη αναισθησιολόγων.

Την ώρα, ωστόσο, που το τοπικό σύστημα υγείας δέχεται μεγάλη πίεση, με διαχρονικές ελλείψεις να επιδεινώνουν την δυσμενή κατάσταση και να έχουν φέρει αυτό το αποτέλεσμα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, μεγαλώνει η αγωνία των ασθενών, οι οποίοι θα «αναγκαστούν» να στραφούν σε ιδιωτικά κέντρα για να εξυπηρετηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι τα κρεβάτια στο Τμήμα Χειρουργικής ήταν εννέα, ωστόσο σταδιακά μειώθηκαν σε επτά και από αύριο Δευτέρα, θα μειωθούν σε πέντε. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι χιλιάδες ασθενείς παραμένουν στις λίστες αναμονής του νοσοκομείου, χωρίς ορατή την προοπτική να χειρουργηθούν.

Πιο συγκεκριμένα πριν «χτυπήσει» η πανδημία, ο αριθμός των ασθενών έφτανε περίπου τους 3.500, ενώ σήμερα ξεπερνούν τους 5.500.

Σε αναμονή για επέμβαση περισσότεροι από 12.000 ασθενείς στην Κρήτη

Συνολικά στην Κρήτη 12.522 ασθενείς αναμένουν να χειρουργηθούν. Σύμφωνα με τα στοιχεία της 7ης ΥΠΕ, οι ασθενείς που περιμέναν την σειρά τους προκειμένου να χειρουργηθούν στην Κρήτη, την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, έφταναν τους 16.669 συνολικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News