Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Στα λευκά ντύθηκε η Κρήτη – Ασθενής χιονόπτωση στις Αρχάνες (βίντεο)

Κρήτη
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Στα λευκά ντύθηκε η Κρήτη – Ασθενής χιονόπτωση στις Αρχάνες (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενδεικτικό της κατάστασης που επέβαλε η Κακοκαιρία «Ελπίδα», είναι το γεγονός ότι τα χιόνια έχουν κατέβει και σε χαμηλότερα υψόμετρα - Εικόνες από τα χιονισμένα τοπία της Κρήτης

Στα λευκά έχει ντυθεί το νησί της Κρήτης από το βράδυ του Σαββάτου 22 Ιανουαρίου, ενώ σε αρκετές περιοχές σημειώνεται έντονη χιονόπτωση και σήμερα Κυριακή.

Μάλιστα ενδεικτικό της κατάστασης που επέβαλε η Κακοκαιρία «Ελπίδα», είναι το γεγονός ότι τα χιόνια έχουν κατέβει και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Χαρακτηριστικά είναι τα βίντεο από τις Αρχάνες όπου σημειώνεται ασθενής χιονόπτωση:

https://www.youtube.com/watch?v=QdXCz61V0SI?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Χιονόπτωση σημειώνεται από το πρωί της Κυριακής και στη Μεγάλη Βρύση του Δήμου Γόρτυνας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης, «στο Δήμο σημειώνεται αυτή την ώρα ασθενής χιονόπτωση όμως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο οδικό δίκτυο. Αύριο αναμένεται επιδείνωση του καιρού στην περιοχή».

Σύμφωνα με τον Θανάση Δεσδενάκη, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας, ο οποίος μίλησε στο neakriti.gr: «Μέχρι τις 9 π.μ., είχε σχετικά καλό καιρό, με λίγη συννεφιά. Μετά ξεκίνησε χιονόπτωση για περίπου μία ώρα. Το έχει στρώσει ίσα-ίσα και εξακολουθεί να χιονίζει, αλλά σε λιγότερο βαθμό. Δεν έχει τόσο πολύ κρύο, αλλά μάλλον θα ενταθεί στη συνέχεια. Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος παραμένει σε ετοιμότητα, σε συνεργασία και με την Περιφέρεια. Τα μηχανήματα είναι έτοιμα, αν χρειαστεί η οποιαδήποτε επέμβαση ή βοήθεια».

https://www.youtube.com/watch?v=Ji6VGfqZU34?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Φλώρια- Επαρχιακή οδός Χανίων - Παλαιόχωρας

Ομαλός Χανίων

Επαρχιακή οδός Χανίων – Παλαιόχωρας - Θέση Αναβος

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές δεν έχουν σημειωθεί σοβαρά προβλήματα στα οδικά δίκτου.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ανωγείων, «όλοι οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν φροντίσει ώστε τα οχήματα τους να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες από τα Σίσαρχα Ρεθύμνου και έπειτα.

Στο Οροπέδιο Λασιθίου, τα αυτοκίνητα θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά αντιολισθητικές αλυσίδες  από το Κράσι και έπειτα, καθώς το χιόνι σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για τους οδηγούς.

Στο Μαλεβίζι, λόγω του παγετού στο δρόμο που ενώνει τον Κρουσώνα με το Λιβάδι, όσοι οδηγοί επιχειρήσουν να ανέβουν προς το Λιβάδι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματα τους από το ύψος της Αγίας Ειρήνης και πάνω.

Live εικόνα από Ελούντα

Live εικόνα από Παλαιόχωρα

Live εικόνα από Μάταλα

Live εικόνα από Σφακιά

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News