ΠΑΓΝΗ: Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του 13χρονου στη ΜΕΘ Covid

Κρήτη
ΠΑΓΝΗ: Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του 13χρονου στη ΜΕΘ Covid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ανέφερε στο neakriti.gr o Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, σχετικά με την υγεία του 13χρονου αγοριού που εμφάνισε μυοκαρδίτιδα και νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ

Αισιόδοξα είναι τα νεότερα σχετικά με την υγεία του 13χρονου αγοριού που νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ, καθώς εμφάνισε μυοκαρδίτιδα και εισήχθη στη ΜΕΘ Covid προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση του.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr o Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, «η κατάσταση της υγείας του 13χρονου είναι βελτιωμένη σήμερα. Είναι νωρίς να μιλάμε για εξιτήριο, όμως δεν αποκλείεται αυτό να έρθει σύντομα».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για την πανδημία, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, τόνισε πως «το παιδί δεν έχει αναπνευστική ανεπάρκεια. Εμφάνισε μυοκαρδίτιδα. Μπήκε στη Μονάδα προληπτικά για τον έλεγχο της μυοκαρδίτιδας. Ευτυχώς νοσεί με Όμικρον και ευτυχώς που έχει εμβολιαστεί, γιατί και τα δύο είναι πολύ καλοί προγνωστικοί παράγοντες. Μάλλον εντός 24ώρου θα επιστρέψει στην Κλινική (COVID). Στην κορυφή του παγόβουνου, με τόσα κρούσματα, σαφώς θα έχουμε και νοσηλείες παιδιών».

Το 13χρονο παιδί, με καταγωγή από το Ρέθυμνο, έχει πραγματοποιήσει και τις δύο δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού, δεν παρουσιάζει άλλα προβλήματα υγείας και - εφόσον η κατάστασή του κρίνεται καλή - δεν έχει διασωληνωθεί.

Διαβάστε ακόμη:

Κορωνοϊός: Η «εικόνα» των νοσηλειών στην Κρήτη – Σε ποιο νοσοκομείο δεν καταγράφονται νοσηλείες

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News