Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Στα όριά τους λόγω καθυστέρησης στην καταβολή του επιδόματος ανεργίας (vid)

Κρήτη
Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Στα όριά τους λόγω καθυστέρησης στην καταβολή του επιδόματος ανεργίας (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε πολλές περιπτώσεις «θύματα» των καθυστερήσεων είναι και ζευγάρια -όπου και οι δύο σύζυγοι είναι εποχιακά εργαζόμενοι- με συνέπεια, να δυσκολεύονται πλέον να επιβιώσουν στην διάρκεια του χειμώνα

ωρίς εισόδημα από τον περασμένο Νοέμβριο -και χωρίς καν να τους έχει καταβληθεί το δώρο των Χριστουγέννων- έχουν μείνει χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι και άλλοι εποχιακά εργαζόμενοι στον τουρισμό και επισιτισμό της Κρήτης, εξαιτίας της τραγικής καθυστέρησης που καταγράφεται στην έκδοση των αποφάσεων του ΟΑΕΔ για την καταβολή των επιδομάτων ανεργίας. 

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα «θύματα» των καθυστερήσεων είναι και ζευγάρια -όπου και οι δύο σύζυγοι είναι εποχιακά εργαζόμενοι- με συνέπεια, όπως λένε στην ΚΡΗΤΗ TV, να δυσκολεύονται πλέον να επιβιώσουν στην διάρκεια του χειμώνα.  

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, περισσότεροι από 33.000 εργαζόμενοι στην Κρήτη, υπέβαλλαν τον Νοέμβριο στον ΟΑΕΔ αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας, ενώ τον Δεκέμβριο υποβλήθηκαν επιπλέον 8.000 αιτήσεις.

Όπως λένε οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, το επίδομα δίνεται με καθυστέρηση και το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο για τους εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ που υπέβαλλαν αιτήσεις στον Οργανισμό από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου και ύστερα.

Η υποστελέχωση των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ που επιδεινώθηκε ελέω πανδημίας αφενός, αλλα κι ο μεγάλος όγκος των αιτήσεων έχουν φέρει εκατοντάδες ανθρώπους σε απόγνωση, οι οποίοι πέρασαν τις γιορτές των Χριστουγέννων χωρίς έσοδα.Ο Γιώργος Πάγκος και η σύζυγος του είναι ένα από τα δεκάδες ζευγάρια του Ρεθύμνου που είναι εποχιακά εργαζόμενοι σε ξενοδοχείο και οι οποίοι από το Νοέμβριο είχαν μείνει χωρίς εισόδημα, μέχρι και την περασμένη Παρασκευή που κατά τύχη, όπως ο ίδιος λέει στην ΚΡΗΤΗ TV, είδε ένα μέρος από το επίδομα ανεργίας που δικαιούται στον τραπεζικό του λογαριασμό. Δυστυχώς όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και για την σύζυγό του, η οποία δεν έχει πάρει ακόμα ούτε ένα σεντς του ευρώ.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News