ΕΔΕ: Η απάντηση του Βενιζελείου για τα «χαμένα» σκευάσματα - Απειλεί με μηνύσεις η αναισθησιολόγος

Κρήτη
ΕΔΕ: Η απάντηση του Βενιζελείου για τα «χαμένα» σκευάσματα - Απειλεί με μηνύσεις η αναισθησιολόγος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλο και σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η διακίνηση πληροφοριών για την εμπλοκή αναισθησιολόγου του Βενιζελείου, που είχε κατηγορηθεί για πολύκροτη υπόθεση, σε αναφερόμενο περιστατικό απώλειας δύο φιαλιδίων με ναρκωτικές ουσίες από το νοσοκομείο - Η απάντηση των δικηγόρων στην Διοίκηση του Νοσοκομείου

Αναταράξεις, σφοδρές αντιδράσεις και διαψεύσεις με φόντο Ένορκη Διοικητική Εξέταση που έχει διαταχθεί στο Βενιζέλειο Nοσοκομείο η Διακίνηση πληροφοριών για την εμπλοκή αναισθησιολόγου του Βενιζελείου, που είχε κατηγορηθεί για πολύκροτη υπόθεση, στο περιστατικό το οποίο βρίσκεται υπό διερεύνηση προκάλεσε την παρέμβασης του συνηγόρου της κ. Γ. Στειακάκη.

Ο ίδιος αφενός διαψεύδει οποιαδήποτε σχέση της γνωστής αναισθησιολόγου, αφετέρου δίνει νέα διάσταση, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο η ΕΔΕ δεν αφορά σε αφαίρεση φιαλιδίων με ναρκωτικές ουσίες, αλλά στον εντοπισμό χρησιμοποιημένης σύριγγας έξω από το χώρο των χειρουργείων.

«Το γεγονός είναι ότι βρέθηκε σε κάποιο χώρο κοντά στο χειρουργείο μία ένεση. Από εκεί ξεκίνησε και συνδέθηκε ποιος την έχει χρησιμοποιήσει και τι συμβαίνει, χωρίς να υπάρχει ζήτημα ναρκωτικής ουσίας», ανέφερε στην ΚΡΗΤΗ TV, μεταξύ άλλων ο κ. Στειακάκης.

Η διοίκηση του Βενιζελείου με ανακοίνωση που αναγκάστηκε να εκδώσει σήμερα αναφέρεται στη διενέργεια ΕΔΕ χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει την υφή της υπόθεσης.

«Σε σχέση με πρόσφατα δημοσιεύματα, σε μερίδα του τύπου, στα οποία δημοσιοποιούνται ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες περί αφαίρεσης ή κλοπής φαρμακευτικών σκευασμάτων από εργαζόμενους στο χώρο του Χειρουργείου, ενημερώνουμε ότι από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου έχουν αναληφθεί όλες οι προβλεπόμενες διοικητικές ενέργειες για τη διερεύνηση των αληθινών γεγονότων», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τα δημοσιεύματα που διακινήθηκαν ανέφεραν αρχικά πως μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού, διαπίστωσαν πως δύο φιαλίδια με συγκεκριμένο σκεύασμα είχαν κάνει φτερά, ενώ στη συνέχει ενέπλεξαν το όνομα της αναισθησιολόγου, η οποία έχει οδηγηθεί παλαιότερα στο εδώλιο για πολύκροτη υπόθεση, για την οποία έχει απαλλαχθεί, ως το άτομο το οποίο ελέγχεται για τυχών εμπλοκή της στην αφαίρεση των ναρκωτικών ουσιών.

«Δεν έχει αποκλειστεί ο,τιδήποτε και πολύ περισσότερο ναρκωτική ουσία από το νοσοκομείο. Επομένως όποιος έδωσε την πληροφορία χθες, λέει ψέματα, είναι παραπληροφόρηση», τονίζει ο κ. Στειακάκης.

Μέσω του συνηγόρου της η γνωστή αναισθησιολόγος προαναγγέλλει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για την εμπλοκή του ονόματος της στα δημοσιεύματα, υποστηρίζοντας ότι  η ίδια δεν βρισκόταν στο νοσοκομείο όταν σημειώθηκε το περιστατικό που βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Η Διοίκηση του Βενιζελείου κάνει λόγο από την πλευρά της για διαρροή ατεκμηρίωτων πληροφοριών:

«Έως την τελική ολοκλήρωση των ερευνών, κάθε διαρροή ατεκμηρίωτων πληροφοριών ή εικασιών μόνο σύγχυση και αχρείαστη ανησυχία προκαλούν, τόσο στο ευρύ κοινό, όσο και στους επαγγελματίες υγείας, που με αυτοθυσία προσφέρουν στη διαχείριση της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης της πανδημίας», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Βενιζελείου.

Οι δύο πληρεξούσιοι δικηγόροι της αναισθησιολόγου, Γιώργος Στειακάκης και Αλεξάνδρα Σπανάκη, απάντησαν απόψε στην ανακοίνωση της Διοίκησης του Βενιζελείου, δίνοντας επιπλέον στοιχεία για την υπόθεση: «Οι σκοπιμότητες κάποιων και η ανευθυνότητα άλλων δημιούργησε μια «είδηση» ότι εκλάπησαν από το Βενιζέλειο νοσοκομείο σκευάσματα ναρκωτικής ουσίας και μάλιστα υπέδειξαν ως δράστη την ιατρό. Επειδή τίποτα τελικώς δεν εκλάπη, παρά μόνο βρέθηκε μια χρησιμοποιημένη σύριγγα στις τουαλέτες (με την οποία δεν έχει σχέση), καλό θα είναι η διοίκηση του νοσοκομείου να βγάλει μια σαφή ανακοίνωση (και όχι το μνημείο αοριστίας που εξέδωσε), ενώ εκείνοι που αναπαρήγαγαν τα ψέματα να αποκαταστήσουν την αλήθεια με ευθύ και έντιμο τρόπο».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Βενιζέλειου Νοσοκομείου: 

(Φωτογραφία Rawpixel)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News