Μαμουλάκης: Αντιδράσεις και ανησυχία για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο

Κρήτη
Μαμουλάκης: Αντιδράσεις και ανησυχία για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τοποθετήσεις επαγγελματικών φορέων και την κατ’ άρθρο ανάγνωση, συνεχίστηκε η συζήτηση για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο

Με την δεύτερη και την τρίτη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και τις τοποθετήσεις των επαγγελματικών φορέων και την κατ’ άρθρο ανάγνωση αντίστοιχα, συνεχίστηκε την Τετάρτη 19/01 η συζήτηση για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, στην οποία Εισηγητής εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης. 

«Η συγκέντρωση υπερεξουσιών στο Υπουργείο και τον ίδιο τον Υπουργό, ο περιορισμός των αρμοδιοτήτων των Περιφερειών, καθώς και η γραφειοκρατική προσέγγιση που μεταφέρει στην πρωτεύουσα μια σειρά από ζητήματα διεκπεραίωσης του Αναπτυξιακού Νόμου, δεν επιτρέπουν περιθώρια αισιοδοξίας και σαφέστατα, δεν αποτελούν δείγματα προόδου» ανέφερε κατά την τοποθέτησή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Ο Αναπτυξιακός Νόμος της ΝΔ λειτουργεί με αποκλεισμούς και εντείνει τις ανισότητες τόσο γεωγραφικά όσο και επαγγελματικά. Αποκλείει χιλιάδες επαγγελματίες, παρέχει άπλετη στήριξη στις μεγάλες επιχειρήσεις την στιγμή που δημιουργεί μια σειρά από ανυπέρβλητα εμπόδια στις πολύ μικρές, τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις, όπως είναι η απαιτούμενη τραπεζική επιλεξιμότητα, τα υψηλά κόστη για μια σειρά διαδικασιών – ορκωτών, εγκρίσεων δανείων πριν την αίτηση, εκθέσεων πιστοποίησης, ελέγχων πληρότητας και νομιμότητας, κλπ – εμπόδια που πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να ξεπεραστούν από την συντριπτική πλειονότητα των Ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.».

Ο Χάρης Μαμουλάκης καυτηρίασε και το ότι, στο πλαίσιο των ιδεολογικών εμμονών της ΝΔ, μεταβιβάζεται μεγάλο μέρος των ελέγχων στον ιδιωτικό τομέα, γεγονός που θα έχει ως συνέπεια το Δημόσιο, σε λίγα χρόνια, να μην διαθέτει ούτε την τεχνογνωσία, αλλά ούτε και τον έλεγχο στη διαχείριση των Ευρωπαϊκών και εθνικών κονδυλίων. Επεσήμανε επίσης ότι θα προκύψουν σημαντικές τεχνικές δυσκολίες στην εφαρμογή του Νόμου λόγω της πολυπλοκότητάς του, καθυστέρηση τουλάχιστον δυο ετών στην εφαρμογή του και κατέληξε: «Για εμάς στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παραγωγικό μοντέλο, αναπτυξιακό μοντέλο, είναι αυτό που εδράζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: Στην έντιμη επιχειρηματικότητα, στην ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη, στη δίκαιη και ισότιμη ενίσχυση, συμπεριληπτικά σκεπτόμενοι, για όλες τις επιχειρήσεις.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News