Αναστάτωση στο ΠΑΓΝΗ - Έξι κρούσματα κορωνοϊού στην Αιματολογική Κλινική

Ηράκλειο
Αναστάτωση στο ΠΑΓΝΗ - Έξι κρούσματα κορωνοϊού στην Αιματολογική Κλινική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχει σημειωθεί διασπορά του κορωνοϊού μεταξύ ασθενών στην Αιματολογική Κλινική - Αυστηρά μέτρα για την αποφυγή της διασποράς

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, μετά από κρούσματα της νόσου Covid 19 που εντοπίστηκαν στην Αιματολογική Κλινική του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Ειδικότερα έξι ασθενείς που νοσηλεύονταν στην συγκεκριμένη κλινική βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να τεθούν σε εφαρμογή τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, για την αποφυγή της διασποράς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες πάρθηκε η απόφαση να μεταφερθούν και οι έξι ασθενείς στην Κλινική Covid του Νοσοκομείου.  

Μικρή μείωση στις νοσηλείες κορωνοϊού της Κρήτης

Την ίδια ώρα μικρή μείωση καταγράφονται στις νοσηλείες κορωνοϊού στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κρήτης σήμερα, Τρίτη 18 Ιανουαρίου συγκριτικά με τα στοιχεία της Δευτέρα 17 Ιανουαρίου.

Πιο αναλυτικά, στα νοσοκομεία του νησιού νοσηλεύονται 239 ασθενείς ( Την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου ήταν 244), 203 νοσηλεύονται στις κλινικές Covid (ήταν 206) και 36 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ήταν 38), εκ των οποίων 26 είναι διασωληνωμένοι (ήταν 28).

Το μεγαλύτερο βάρος των νοσηλειών στην Κρήτη εξακολουθεί να «σηκώνει» το νοσοκομείο Χανίων με 88 ασθενείς. Ακολουθεί το ΠΑΓΝΗ με 64 ασθενείς.

Αναλυτικά τα στοιχεία στα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού:

ΠΑΓΝΗ: Συνολικά 64 ασθενείς, 48 στην κλινική Covid, 16 σε ΜΕΘ, εκ των οποίων 13 διασωληνωμένοι.

Βενιζέλειο Νοσοκομείο: Συνολικά 43 ασθενείς, 34 στην κλινική Covid, 9 σε ΜΕΘ και οι 7 διασωληνωμένοι.

Νοσοκομείο Χανίων: Συνολικά 88 ασθενείς, 78 στην κλινική Covid, 10 σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 5 διασωληνωμένοι.

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Συνολικά 29 ασθενείς, 28 σε κλινική Covid, 1 σε ΜΕΘ διασωληνωμένος.

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: 8 ασθενείς στην κλινική Covid.

Νοσοκομείο Σητείας: 2 ασθενείς σε κλινική Covid.

Νοσοκομείο Ιεράπετρας: 3 ασθενείς σε κλινική Covid.

Νοσοκομείο Νεάπολης: 2 ασθενείς σε κλινική Covid.

Οι νοσηλείες σε πανελλαδικό επίπεδο

Χθες Δευτέρα 17 Ιανουαρίου στην Ελλάδα, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι ήταν 672 (59.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 79.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 549 (81.7%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 123 (18.3%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 472 (ημερήσια μεταβολή -16.16%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 555 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη). 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News