Ηράκλειο: Δημιουργούνται τέσσερις νέες παιδικές χαρές στην πόλη

Κρήτη
Ηράκλειο: Δημιουργούνται τέσσερις νέες παιδικές χαρές στην πόλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην αναβάθμιση ή δημιουργία συνολικά 17 χώρων αναψυχής και αθλητισμού στοχεύει το έργο στο πλαίσιο της πράξης «Δράσεις αστικής αναζωογόνησης στο Δήμο Ηρακλείου»

Στη δημοπράτηση νέων έργων συνολικού προϋπολογισμού ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, εντός του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» (σ.σ. πρώην ΦιλόΔημος), στο πλαίσιο της πράξης «Δράσεις αστικής αναζωογόνησης στο Δήμο Ηρακλείου», για τα πάρκα και τις παιδικές χαρές του Ηρακλείου γνωστοποίησε ο Δήμος της πόλης, με σκοπό την αναβάθμιση ή δημιουργία συνολικά 17 χώρων αναψυχής και αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω πρόγραμμα προβλέπει την ανακατασκευή τεσσάρων παιδικών πάρκων, που βρίσκονται:

  • στο Πάρκο επί της οδού Εφόδου- Δυτικά Τείχη
  • στο Πάρκο Γεωργιάδη
  • στο Πάρκο Βαρδαξή στη Νέα Αλικαρνασσό και
  • επί της οδού Παρθενώνος και

επιπλέον, αναμένεται να δημιουργηθούν τέσσερεις νέες παιδικές χαρές:

  • Στο Πάρκινγκ Βίγλας (Πρώην Λούνα Πάρκ),
  • στο χώρο της τάφρου κάτω από το ευθύγραμμο τμήμα των Προμαχώνων Βιτούρι και Ιησού
  • σε κοινόχρηστο χώρο στις Μεσαμπελιές, και
  • σε δύο ακόμα κοινόχρηστους χώρους στην περιοχή Νέα Φορτέτσα.

Προβλέπεται, επίσης, η δημιουργία και η αναβάθμιση πέντε χώρων της πόλης με υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες , σε τμήμα του πάρκου επί της οδού Εφόδου-Δυτικά Τείχη, στο ΟΤ1893, στο ΚΧ1534, στο ΚΧ1539 και επί της οδού Ιτάνου, όπου θα εξοπλιστούν με όργανα γυμναστικής. Επιπλέον, τρία γήπεδα πολλαπλών αθλημάτων, επί της οδού Ιτάνου, στο ΚΧ1539 και στο ΟΤ 2306 θα φιλοξενήσουν ποικίλες ατομικές και ομαδικές αθλητικές δραστηριότητες.

Αναμένεται να δημιουργηθεί και νέο πάρκο για skateboarding σε τμήμα του Πάρκου επί της οδού Εφόδου - δυτικά Τείχη, εξοπλισμένο, με ράμπες και στοιχεία skate ειδικά για χρήστες αθλητικού εξοπλισμού με τροχούς.

Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στο πλαίσιο της πράξης «Δράσεις αστικής αναζωογόνησης στο Δήμο Ηρακλείου», έχει προϋπολογισμό 6,5 εκ. ευρώ, ενώ σημειώνεται ότι λειτουργεί συμπληρωματικά με δύο ήδη δημοπρατημένα έργα την «Προμήθεια Υλικών και εξοπλισμού για την αναβάθμιση 16 παιδικών χαρών σε οικισμούς, προϋπολογισμού 1.270.000,00 € και την «Προμήθεια – τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση 20 παιδικών χαρών εντός της πόλης του Ηρακλείου», προϋπολογισμού 1.860.000,00 €.

«Ο Δήμος Ηρακλείου σχεδιάζει και προωθεί συνεχώς έργα και δράσεις για την κάλυψη των κενών που καταγράφονται σε κοινόχρηστους χώρους και χώρους πρασίνου, σκοπεύοντας στην απόδοση σε κάθε γειτονιά της πόλης και σε όλους τους οικισμούς, όσο το δυνατόν μεγαλύτερων επιφανειών δημόσιου χώρου υψηλής ποιότητας και αισθητικής, φιλικούς στο περιβάλλον και στους χρήστες τους. Για εμάς η βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα.», δήλωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News