Ανεμβολίαστοι: «Πέφτουν» σήμερα τα πρόστιμα άνω των 60 (βίντεο)

Ηράκλειο
Ανεμβολίαστοι: «Πέφτουν» σήμερα τα πρόστιμα άνω των 60 (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησε η διαδικασία των τελικών διασταυρώσεων για τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών ώστε να συνταχθεί ο οριστικός κατάλογος

Ενεργοποιείται από σήμερα το μέτρο της επιβολής προστίμου 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

Ειδικότερα, 330.000 ανεμβολίαστοι πολίτες άνω των 60 ετών, σε επίπεδο χώρας, θα κληθούν να πληρώσουν το διοικητικό πρόστιμο των 50 ευρώ - για τον μισό μήνα - ενώ από την 1η Φεβρουαρίου, θα πληρώσουν 100 ευρώ για όσο διάστημα δεν εμβολιάζονται.

Όπως εκτιμάται, το 90% των πολιτών έχει ήδη εμβολιαστεί ή έχει κλείσει ραντεβού ενώ ένα 10% της ευάλωτης αυτής ηλικιακής ομάδας παραμένει ανεμβολίαστο.

Ήδη, ξεκίνησε η διαδικασία των τελικών διασταυρώσεων για τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών ώστε να συνταχθεί ο οριστικός κατάλογος.

Την ίδια ώρα πολίτες του Ηρακλείου σχολίασαν το μέτρο της επιβολής προστίμου των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους.

Το πρόστιμο αφορά όλα τα φυσικά πρόσωπα που έχουν την κατοικία ή τη συνήθη διαμονή τους στη χώρα και τα οποία δεν έχουν πραγματοποιήσει μέχρι χθες έστω την πρώτη θέση του εμβολιασμού, δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς. Πάντως, όπως ξεκαθάρισε, δεν πρόκειται να γίνει καμία παρακράτηση από τον μισθό ή την σύνταξη.

Επίσης, εξαιρούνται όσοι έχουν κάνει αίτηση στην ειδική υγειονομική επιτροπή για να εξαιρεθούν για λόγους υγείας. Η καταληκτική ημερομηνία ήταν στις 14 Ιανουαρίου ενώ αιτήσεις θα εξεταστούν μέχρι την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου.  Για όσους δεν γίνουν δεκτές οι αιτήσεις τους, πρέπει μέχρι τις 28 Ιανουαρίου να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν.

Ακολουθεί εκτενές ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Γεωργίας Μακάκη, το οποίο προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News