Ηράκλειο

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Αντωνίου στο Καστέλλι

Για πρώτη φορά ωστόσο, η λειτουργία δεν πραγματοποιήθηκε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγ. Αντωνίου, ο οποίος υπέστη ζημιές από τον σεισμό, αλλά στο ναό του Αγίου Γεωργίου στο Καστέλλι

Mε λαμπρότητα αλλά σε διαφορετικές συνθήκες, εορτάστηκε και φέτος ο Πολιούχος του Καστελλίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, Άγιος Αντώνιος.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, η λειτουργία δεν πραγματοποιήθηκε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγ. Αντωνίου, ο οποίος υπέστη ζημιές από τον σεισμό, αλλά στο ναό του Αγίου Γεωργίου στο Καστέλλι.

Στη Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Προϊστάμενος της Ενορίας, Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Χιώτης και ο Εφημέριος, Πρωτοπρ. Γεώργιος Μαυραυγακης, παρευρέθη ο Δήμαρχος Μινώα  Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης, παρουσία θεσμικών εκπροσώπων και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. 

«Μεγάλη η σημερινή μέρα για το Καστέλλι που τιμά τη μνήμη του Πολιούχου του,  Αγίου Αντωνίου.  Η Χάρη του ας προστατεύει όλους μας για να βγούμε αλώβητοι από τη μεγάλη δοκιμασία της πανδημίας και των επιπτώσεων του σεισμού», δήλωσε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης. 

Αμέσως μετά τη Θ. Λειτουργία ακολούθησε η βράβευση των μαθητών του Καστελλίου για τις αθλητικές τους διακρίσεις από τον κ. Φραγκάκη, την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καστελλίου Μαρία Σκουλούδη και τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ, Αδάμ Δαμιανάκη.

Πρόκειται για τους:

ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ - ΡΑΦΑΕΛΑ ΔΑΜΙΑΝΑΚΗ

1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ ITF στην κατηγορία των  55 kg

ΦΥΛΑΚΤΗ ΝΗΣΤΙΚΑΚΗ

3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ ITF στην κατηγορία των 60 kg

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΤΖΑΚΗΣ

Πρωταθλητής Ελλάδος Motocross 2021 στην κατηγορία των 65 cc

Χθες Κυριακή έγινε η βράβευση των μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου Καστελλίου, οι οποίοι πρώτευσαν στο σχολικό έτος 2020-2021

Α' ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ

Ελένη Παπαδάκη, (19 & 2/13)

Β' ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ

Αικατερίνη Βρούβα-Σπυροπούλου, (20)

Γ' ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ

Ελένη Μπορμπουδάκη, (19 & 13/14)

Α' ΛΥΚΕΊΟΥ

Μαρία Ελένη Κελαράκη, (19,2)

Β' ΛΥΚΕΊΟΥ

Κωνσταντίνος Ηγουμενάκης (19,4)

Γ' ΛΥΚΕΊΟΥ

Μαρία Καλογεράκη (19,4)

 Σημειώνεται ότι από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, ο Ιερός Ναός του Αγίου Αντωνίου υπέστη σοβαρές ζημιές και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη αποκατάστασης του.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Αντωνίου χτίστηκε το 1893. Θεμελιωτής του ήταν ο οπλαρχηγός της Κρήτης Αντώνιος Τριφύτσος, ο τάφος του οποίου βρίσκεται στον περίβολο της εκκλησίας του Αγίου Αντωνίου.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια