Ηράκλειο: Μοίρασαν υπνόσακους, κουβέρτες και ρουχισμό στους άστεγους

Κρήτη
Ηράκλειο: Μοίρασαν υπνόσακους, κουβέρτες και ρουχισμό στους άστεγους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο δρόμο παρά τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα περίπου 20 άνθρωποι στο Ηράκλειο

Υγειονομικό υλικό, κρύα γεύματα και ισοθερμικό ρουχισμό μοίρασε σε άτομα που διαβιούν στο δρόμο σε ακατάλληλες συνθήκες και δεν επιθυμούν να φιλοξενηθούν στο Κέντρο Αστέγων ο δήμος Ηρακλείου.

Περισσότερα από 20 άτομα βρίσκονται στους δρόμους της πόλης την ώρα που ο καιρός αγριεύει. Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχιατρικά και εθισμού με τους ίδιους σύμφωνα με τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου να αρνούνται την μεταφορά τους στο Κέντρο.

Οι υπηρεσίες προσπάθησαν μέσα από την διανομή του συγκεκριμένου υλικό να προφυλάξουν από το τσουχτερό κρύο όσο μπορούν τους ανθρώπους στο δρόμο ωστόσο αυτό φαίνεται πως δεν είναι πάντα εφικτό καθώς το πρωί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε για να μεταφέρει στο εφημερεύον νοσοκομείο έναν άστεγο που το τελευταίο διάστημα μένει στην πλατεία Κορνάρου ο οποίος μάλιστα ήταν και σε κακή κατάσταση.

Το Κέντρο Αστέγων στο Ηράκλειο, το οποίο βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ικάρου, απέναντι από την ΣΕΑΠ θα παραμείνει ανοιχτό έως και την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022 εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών με δυνατότητα διανυκτέρευσης, χωρίς να απαιτούνται υπό τις παρούσες συνθήκες διαδικασίες εισόδου αλλά με την τήρηση όλων των  υγειονομικών πρωτοκόλλων για αποφυγή διασποράς του Covid-19.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News