Ηράκλειο: Εικόνες ντροπής στο μοναδικό Ειδικό ΕΠΑΛ της πόλης (βίντεο, εικόνες)

Κρήτη
Ηράκλειο: Εικόνες ντροπής στο μοναδικό Ειδικό ΕΠΑΛ της πόλης (βίντεο, εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Χαστούκι» για φορείς και κοινωνία η κατάσταση του κτιρίου του ΕΝΕΕΓΥΛ

Εικόνες ντροπής καταγράφει για άλλη μια φορά ο τηλεοπτικός φακός στο κτίριο που στεγάζεται το ενιαίο Ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο λύκειο Ηρακλείου. Αίθουσες κλουβιά – ελλείψει χώρου – που μάλιστα μπάζουν νερά. Κουβάδες παντού, πλημμυρισμένες υποδομές, πρίζες και καλώδια γυμνά. Εκπαιδευτικοί και γονείς σε απόγνωση και τα παιδιά εκτεθειμένα στον κίνδυνο. https://www.youtube.com/watch?v=UfqpYxsESHU?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Εδώ και 13 χρόνια το κτίριο αυτό - που αποτελεί προσωρινή υποτίθεται λύση – είναι πληγή για την τοπική κοινωνία και τους αρμόδιους φορείς καθώς παρά τις πολλές και βαρύγδουπες διαβεβαιώσεις καμία λύση δεν έχει ουσιαστικά δοθεί. Κάθε χρόνο που περνά τα παιδιά αυξάνονται και τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται. Επισκεφτήκαμε το κτίριο σε μια βροχερή μέρα και σε ώρα που τα παιδιά είχαν αποχωρήσει για ευνόητους λόγους και διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου γεγονός που κάνει επιτακτική την ανάγκη επιτέλους να βρεθεί μια μόνιμη και συμβατή με τις ανάγκες των μαθητών του ειδικού σχολείου λύση.

Το μοναδικό σ’ ολόκληρη την περιφερειακή ενότητα ενιαίο Ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο λύκειο Ηρακλείου φιλοξενεί σήμερα 115 παιδιά με ιδιαιτερότητες και 40 εκπαιδευτικούς.   

Προκειμένου κανένα παιδί να μη μείνει εκτός του εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου εφευρίσκει χώρους για να στεγάσει τους πάντες. 

Εκπαιδευτικοί με όρεξη και μεράκι, προσπαθούν σε αίθουσες ακατάλληλες και με τον κίνδυνο ειδικά σε ημέρες βροχερές να ελλοχεύει, να δώσουν στα παιδιά δεξιότητες που τους είναι απαραίτητες για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους.

Κι ενώ εκπαιδευτικοί και γονείς παλεύουν με νύχια και με δόντια, η πολιτεία υπόσχεται αλλά ποτέ δεν πραγματοποιεί.

Η διεύθυνση του σχολείου οι εκπαιδευτικοί κι ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων έχουν προχωρήσει σε πλείστες παρεμβάσεις προς τους αρμόδιους ωστόσο μέχρι σήμερα καμία πρόοδος δεν έχει επιτευχθεί.

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες 4 παιδιά του ειδικού ΕΠΑΛ προετοιμάζονται για τις φετινές πανελλαδικές κι η ευχή όλων μας να τα καταφέρουν. Και να’ ναι η επιτυχία τους αυτή, η πολλοστή απόδειξη πως όσο κι αν η πολιτεία δεν θέλει, όταν θέλουν δάσκαλοι, γονείς  και παιδιά καμιά ιδιαιτερότητα δεν μπορεί να σταματήσει τα όνειρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News