Ηράκλειο: Οι έντονες βροχοπτώσεις «ξύπνησαν» εφιαλτικές μνήμες (βίντεο)

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Οι έντονες βροχοπτώσεις «ξύπνησαν» εφιαλτικές μνήμες (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξύπνησε μνήμες η κακοκαρία «Διομήδης», από τις δύσκολες στιγμές που βίωσαν πριν από δεκατέσσερις μήνες οδηγοί στον κόμβο της Νέας Αλικαρνασσού

  • Εργασίες για να αποφευχθούν αντίστοιχες εικόνες στην επόμενη κακοκαιρία
  • Ζητούν η ένταξη της περιοχής στο σχέδιο πόλης
  • Σε δύο μήνες η υπογραφή τον ανάδοχο

Οι έντονες βροχοπτώσεις, τις τελευταίες ώρες, ξύπνησαν μνήμες από τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν πριν 14 μήνες οδηγοί στον κόμβο της Αλικαρνασσού, όπου σχηματίστηκε μια τεράστια λίμνη από τις καταρρακτώδεις βροχές.

Στις 21 Οκτωβρίου του 2020, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στον χείμαρρο, ενώ κυκλοφοριακό έμφραγμα καταγράφηκε για αρκετές ώρες σε Βιομηχανική περιοχή, Αλικαρνασσό, Κατσαμπά καθώς και στην εθνική οδό.

Τη πεποίθησή του ότι δεν θα επαναληφθούν εικόνες… Βενετίας στον κόμβο της Αλικαρνασσού, κάτω από την γέφυρα, εξέφρασε στον τηλεοπτικό φακό της ΚΡΗΤΗ TV ο Aντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Νίκος Συριγωνάκης ο οποίος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν προκειμένου να αποτραπούν παρόμοια πλημμυρικά φαινόμενα.

Με φόντο το βροχερό σκηνικό του καιρού, ο τηλεοπτικός φακός βρέθηκε ξανά στο επίμαχο σημείο, καταγράφοντας το έργο της διαπλάτυνσης της ανοιχτής τάφρου, κάτω από την γέφυρα της εθνικής οδού Ηρακλείου, όπου μεγάλες ποσότητες νερού θα οδηγούνται πλέον στο Κατσαμπαδιανό ρέμα.

Παράλληλα,  τοποθετήθηκαν νέες σχάρες και φρεάτια ενώ καθαρίστηκε το ρέμα στην περιοχή του Κατσαμπά, όπως μας ανάφερε ο κ. Συριγωνάκης.

Αντιθέτως, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αλικαρνασού κ.  Αντώνης Σεκέρης εκφράζει τους φόβους του στη περίπτωση εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων, όχι στο επίμαχο σημείο της γέφυρας, αλλά στους γύρω δρόμους, επαναλαμβάνοντας το αίτημα για την ένταξη της περιοχής στο σχέδιο πόλης ώστε να δρομολογηθούν ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για τη θωράκιση της ευρύτερης περιοχής.

Το συγκεκριμένο ζήτημα θα απασχολήσει μεταξύ άλλων την αυριανή συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου της Νέας Αλικαρνασσού.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι σε δύο μήνες, η Περιφέρεια Κρήτης αναμένεται να υπογράψει σύμβαση με τον ανάδοχο προκειμένου να τρέξουν έργα αναβάθμισης του οδικού δικτύου από τον Κόμβο Καλλιθέας μέχρι τον Κόμβο Αλικαρνασσού.  Πρόκειται για ένα έργο ύψους 4.300.000 ευρώ το οποίο περιλαμβάνει νέο ασφαλτοτάπητα, διαγραμμίσεις κ.α. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News