Ηράκλειο

Κακοκαιρία «Διομήδης» - Δήμος Φαιστού: Τι πρέπει να κάνουν μελισσοκόμοι και κτηνοτρόφοι

Λόγω έντονων φαινομένων και χιονοπτώσεων στα ορεινά της Κρήτης, ο Δήμος Φαιστού με ανακοίνωσή του προτρέπει τους μελισσοκόμους και κτηνοτρόφους να μεριμνήσουν για την κατάλληλη φροντίδα κοπαδιών και σμηνών τους, καθώς και για την προστασία τους

Με βάση την πρόσφατη μετεωρολογική πρόβλεψη στο πλαίσιο του νέου καιρικού συστήματος με την ονομασία «Διομήδης» αναμένονται έντονες χιονοπτώσεις σε όλη την Κρήτη, ακόμα και σε περιοχές με υψόμετρο χαμηλότερο των 300 μέτρων, από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης.

Με δεδομένη την έντονη κτηνοτροφική και μελισσοκομική δραστηριότητα στους ορεινούς όγκους του Δήμου Φαιστού, παρακαλούνται μελισσοκόμοι και κτηνοτρόφοι, όπως μεριμνήσουν για την κατάλληλη φροντίδα κοπαδιών και σμηνών τους, αλλά και για την προστασία τους.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φαιστού παραμένει σε αυξημένη επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα, με όλα τα μέσα και το προσωπικό που διαθέτει. Παρακαλούνται οι πολίτες κι επισκέπτες του Δήμου να μην μετακινούνται εφόσον δεν υπάρχει ανάγκη κατά τις ώρες εκδήλωσης των ακραίων φαινομένων και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων κατά τόπους αρχών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια