Πτώση τμήματος μπαλκονιού στα Λιοντάρια: Αγωνιούν οι καταστηματάρχες - «Κάντε κάτι, πριν είναι αργά» (βίντεο)

Κρήτη
Πτώση τμήματος μπαλκονιού στα Λιοντάρια: Αγωνιούν οι καταστηματάρχες - «Κάντε κάτι, πριν είναι αργά» (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 2:30 το μεσημέρι της Κυριακής, 9 Ιανουαρίου, όταν έπεσαν σοβάδες από το τελευταίο όροφο του εγκαταλελειμμένου κτιρίου - Τυχερό στάθηκε ζευγάρι που περπατούσε στον πεζόδρομο

Κραυγή απόγνωσης από καταστηματάρχες στην Πλατεία Λιονταριών στο Ηράκλειο, λίγες ώρες μετά την κατάρρευση τμήματος από το εγκαταλελειμμένο εδώ χρόνια κτίριο, το οποίο στέγαζε γραφεία του Α’ και Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου.

«Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα», σχολιάζει ο εμπορικός κόσμος, καλώντας τους υπέυθυνους να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ώστε να μην κινδυνέψουν ξανά τόσο οι ίδιοι όσο και οι διερχόμενοι από το σημείο πολίτες.

«Κάντε κάτι, πριν είναι αργά», με τους ίδιους να περιγράφουν τις άκρως επικίνδυνες εικόνες, το μεσημέρι της Κυριακής στα Λιοντάρια, μπροστά από τα, ευτυχως κλειστά, καταστήματά τους.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 2:30 το μεσημέρι, όταν έπεσαν σοβάδες από το τελευταίο όροφο του εγκαταλελειμμένου κτιρίου ενώ εκείνη την στιγμή τυχερό στάθηκε ζευγάρι που διέσχιζε τον πεζόδρομο.

Αν οι σοβάδες έπεφταν σήμερα, τότε θα μιλούσαμε για… δυσάρεστες καταστάσεις, όπως σχολίασαν καταστηματάρχες της περιοχής, οι οποίοι εδώ και αρκετά χρόνια έχουν ενημερώσει τις υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου, για τις δραματικές στιγμές που βιώνουν στο επίμαχο τετράγωνο.

Όπως υποστηρίζουν," κατά διαστήματα, πέφτουν σοβάδες και καταγράφονται διάφορα προβλήματα, ενώ όταν φυσάει νοτιάς τότε χτυπάνε οι πόρτες στο κτίριο - φάντασμα, το οποίο αντί να αξιοποιηθεί από το δημόσιο, έχει αφεθεί στη φθορά του χρόνου".

«Από την πλευρά του Δήμου, μας λένε ότι δεν έχουν πρόσβαση στο κτίριο. Όποιος είναι αρμόδιος θα πρέπει να λάβει μέτρα για την προστασία των πολιτών», δήλωσαν μεταξύ άλλων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News