Σύλλογοι Γονέων Ηρακλείου σε Αρχοντάκη: Να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για την προστασία των μαθητών (βίντεο)

Κρήτη
Σύλλογοι Γονέων Ηρακλείου σε Αρχοντάκη: Να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για την προστασία των μαθητών (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση με την αρμόδια αντιδήμαρχο του δήμου Ηρακλείου, Στέλλα Αρχοντάκη, είχαν σήμερα, Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, τα μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών δήμου Ηρακλείου - Τι ζητούν

Συνάντηση με την αρμόδια αντιδήμαρχο του δήμου Ηρακλείου, Στέλλα Αρχοντάκη, πραγματοποίησαν σήμερα, Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών δήμου Ηρακλείου.

Οι γονείς εξέφρασαν την αγωνία και τους προβληματισμούς τους για το άνοιγμα των σχολείων, εν μέσω της ορμητικής διασποράς της νέας παραλλαγής Όμικρον, ζητώντας να παρθούν επιπρόσθετα μέτρα για την προστασία των μαθητών.

Μεταξύ άλλων, στο υπόμνημα που κατέθεσαν προς την αρμόδια αντιδήμαρχο, οι γονείς ζητούν αραίωση των μαθητών στις τάξεις, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ, ένα σημείο δεινέργειας δωρεάν τεστ ανά δημοτικό διαμέρισμα, πρόσληψη εκπαιδευτικών, και προσωπικού καθαριότητας. Όπως τονίζουν, «παρά τον διπλασιασμό των κρουσμάτων το δεκαπενθήμερο των Χριστουγέννων, το Υπουργείο Παιδείας προχωρά στο άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας των παιδιών μας, των οικογενειών μας και των εκπαιδευτικών».

Συνεχίζουνται οι κινητοποιήσεις

Ζητώντας μεταξύ άλλων: να ληφθούν μέτρα για την αραίωση των μαθητών στις τάξεις. Δωρεάν μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλα τα σχολεία με ευθύνη ΕΟΔΥ. Δωρεάν μοριακά τεστ ( PCR) όπως και παροχή των ειδικών μασκών,

Υπενθυμίζεται ότι, οι γονείς σήμερα, Δευτέρα στη μία το μεσημέρι, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμο Ηρακλείου.

Αύριο, Τρίτη 11 Ιανουαρίου, στη μία το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, ενω την Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου, στις έξι το απόγευμα, οι γονείς θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, καλώντας όλους τους Συλλόγους Γονέων του Δήμου Ηρακλείου να συμμετάσχουν προκειμένουν να αξιολογηθεί η κατάσταση στα σχολεία και να οργανώσουν τα επόμενα βήματά τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News