Βαρδάκης: Η κυβέρνηση να στηρίξει τον κλάδο των μουσικών

Κρήτη
Βαρδάκης: Η κυβέρνηση να στηρίξει τον κλάδο των μουσικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στηρίζουμε τον αγώνα του κλάδου των μουσικών, που για μια ακόμη φορά στοχοποιούνται από την κυβέρνηση» αναφέρει ο Σωκράτης Βαρδάκης

Με αφορμή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου - Παράρτημα Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας, λόγω της δεινής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, δήλωσε:

 «Στηρίζουμε τον αγώνα του κλάδου των μουσικών, που για μια ακόμη φορά στοχοποιούνται από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο των αλλοπρόσαλλων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας.

Η κυβέρνηση, με τις παράλογες αποφάσεις της, οδηγεί τους εργαζομένους στον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού σε ασφυξία, ενώ παράλληλα φουντώνει την ανασφάλεια και τη δυσπιστία της κοινωνίας. Οι εργαζόμενοι αυτοί, που επλήγησαν βαρύτατα τα δύο τελευταία χρόνια από την πανδημία, όχι μόνο στερήθηκαν αδίκως την αποζημίωση των μηνών από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021, αλλά συνεχίζουν να βρίσκονται σε δεινή θέση λόγω των διαρκών ακυρώσεων εκδηλώσεων και της ελλιπέστατης στήριξης από την πολιτεία.

Μετά και τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις, καταθέτοντας αναφορά προς τους αρμόδιους Υπουργούς, με δική μας πρωτοβουλία, το ψήφισμα διαμαρτυρίας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου – Παράρτημα Κρήτης, αλλά και την επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρωθυπουργό, την οποία συνυπογράφουν 44 πανελλαδικές ομοσπονδίες, σύλλογοι, ενώσεις, σύνδεσμοι και σωματεία από τον χώρο των τεχνών, με πρωτοβουλία της Τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Σίας Αναγνωστοπούλου, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει.

Επιπλέον, με επιστολή μας προς τον Πρόεδρο της Βουλής, 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αιτούμαστε την από κοινού σύγκληση των Επιτροπών Μορφωτικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, με τη συμμετοχή επιστημόνων από την επιτροπή Λοιμωξιολόγων-Επιδημιολόγων, ώστε να συζητηθούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία των εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού.

Βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων της τέχνης και είμαστε μαζί τους, στον δίκαιο αγώνα τους. Η στήριξή τους, είναι επιβεβλημένη και αδιαπραγμάτευτη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News