Ηράκλειο: Μουσικό αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του δήμου

Κρήτη
Ηράκλειο: Μουσικό αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του δήμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Τετάρτη,12 Ιαν 2022, 21:15
στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture
Η Μαρία Φασουλάκη και οι συνεργάτες της ερμηνεύουν και φέρνουν στο σήμερα τους ήχους του Λάκκου μέσα από τη δική τους σύγχρονη ματιά

Ένα μουσικό αφιέρωμα που θα μας ταξιδέψει πίσω στην εποχή της ακμής του Λάκκου, στα γλέντια και τις ρεμπέτικες γειτονιές έρχεται στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture! Την on line πρεμιέρα μπορείτε να παρακολουθήσετε την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022 στις 21:15 ενώ αμέσως μετά την πρώτη προβολή, θα παραμείνει διαθέσιμη on demand, στη ζώνη θέασης «Φωτά, Αυλαία, Πάμε».

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης εδώ.

 Μέσα από τα φτωχικά καλντερίμια, τις παράγκες και τους κακόφημους τεκέδες αλλά και μέσα από το περιθωριακό πλαίσιο των ανθρώπων της φτώχειας και της παρανομίας, αναπτύχθηκε μια ιδιαίτερη μουσική κουλτούρα που έχει τις αναφορές της στο είδος του ρεμπέτικου τραγουδιού το οποίο άκμασε στα μεγάλα αστικά κέντρα της εποχής του Μεσοπολέμου.

Η Μαρία Φασουλάκη και οι συνεργάτες της ερμηνεύουν και φέρνουν στο σήμερα τους ήχους του Λάκκου μέσα από τη δική τους σύγχρονη ματιά.

Συντελεστές: Μαρία Φασουλάκη (τραγούδι), Γιώργος Σταυράκης (κιθάρα, ούτι), Πάνος Τσιφτσής (μπουζούκι, μπαγλαμάς) | Χρήστος Σκόνδρας (μπουζούκι, μπαγλαμάς, τραγούδι), Θέμης Πολυζωάκης (βιολί)

Αφήγηση: Θεόδωρος Θεοδωρίδης

Ηχοληψία: Εταιρεία ΚΥΜΑ- Βαγγέλης Αποστόλου, Δημήτρης Χατζάκης

Κινηματογράφηση: Αλέξανδρος Κτιστάκης, Έλενα Μαυράκη

Παραγωγή: Δήμος Ηρακλείου -Αντιδημαρχία Πολιτισμού

Για εγγραφή στο Heraklion Arts and Culture εδώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News