Ηράκλειο: Μεγάλες ουρές αναμονής για rapid test - Έντονη η ανησυχία των πολιτών (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Μεγάλες ουρές αναμονής για rapid test - Έντονη η ανησυχία των πολιτών (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονη είναι η ανησυχία των πολιτών και στην πόλη του Ηρακλείου, για την διασπορά του κορωνοϊού - Πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν και σήμερα Κυριακή, 9 Ιανουαρίου στα σταθερά σημεία του ΕΟΔΥ για την διενέργεια ενός δωρεάν rapid test

Το βροχερό σκηνικό του καιρού, σήμερα Κυριακή, 9 Ιανουαρίου δεν στάθηκε εμπόδιο για τους περισσότερους πολίτες, οι οποίοι κατέβηκαν στο κέντρο του Ηρακλείου για τη διενέργεια δωρεάν rapid test.

Ειδικότερα, από νωρίς το πρωί της Κυριακής, σχηματίστηκαν ουρές τόσο στη Πλατεία Ελευθερίας όσο και στην Πλατεία Αγίας Αικατερίνης, με τους πολίτες να λαμβάνουν αυξημένα μέτρα προστασίας και λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Όπως είπε μεταξύ άλλων, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV ο υπεύθυνος του ΕΟΔΥ στο Ηράκλειο Παναγιώτης Μαματζάκης «υπάρχει αυτή την στιγμή μία διείσδυση της νέας μετάλλαξης Όμικρον, η οποία ευτυχώς δεν συνοδεύεται από νοσηρότητα έντονη. Ωστόσο είναι δίπλα μας, θα το περάσουμε σχεδόν όλοι. Θα μας "αγγίξει" σχεδόν όλους. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι».

Από την Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου τα σταθερά σημεία ελέγχου στο Νομό Ηρακλείου ενισχύονται λόγω της αυξημένης προσέλευσης ενώ στο όλο σχεδιασμό κομβικό ρόλο έπαιξε και το άνοιγμα των σχολείων.

«Το σταθερό σημείο της Αγίας Αικατερίνης μεταφέρεται σαν νέα έδρα στην πλατεία Ελευθερίας, όπου θα μας παρακολουθούν εκεί δύο οικίσκοι από τον δήμο. Επίσης ενισχύεται το σταθερό σημείο στον αύλιο χώρο της 7ης ΥΠΕ», όπως είπε ο κ. Μαματζάκης.

Παράλληλα τόνισε πως ενισχύονται με δύο σημεία ελέγχου στον Δήμο Χερσονήσου και πιο συγκεκριμένα κάθε Πέμπτη έλεγχοι θα πραγματοποιούνται στο αγροτικό ιατρείο των Γουρνών και κάθε Δευτέρα στον αύλιο χώρο του ΤΟΜΥ Χερσονήσου. Κάθε Τρίτη και Πέμπτη επίσης στο Πολύκεντρο Μοιρών, ενώ κάθε Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή έξω από την πλατεία του Δημαρχείου στο Γάζι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News