Σκίνακας: Ο άγνωστος κόσμος του σύμπαντος με την τεχνολογία του αστεροσκοπείου (βίντεο)

Κρήτη
Σκίνακας: Ο άγνωστος κόσμος του σύμπαντος με την τεχνολογία του αστεροσκοπείου (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το συνεργείο της ΚΡΗΤΗ TV, βρέθηκε στο χώρο του Αστεροσκοπείου που συμπληρώνει φέτος 35 χρόνια λειτουργίας - Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και γνώρισε από κοντά την τεχνολογία και τα πειράματα που μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στην κατανόηση του μαγικού σύμπαντος

Υπάρχει εξωγήινη ζωή; Μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τα άλλα είδη ζωής που βρίσκονται έξω από τη γη;

Γιατί κάποια άστρα είναι πιο φωτεινά και κάποια όχι; Αν μια μέρα ο ήλιος σβήσει, σε πόσο χρόνο εμείς θα το καταλάβουμε; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα έθεσε στους ερευνητές του Αστεροσκοπείου του Σκίνακα η Μαίρη Καριωτάκη.

Το συνεργείο της ΚΡΗΤΗ TV, βρέθηκε στο χώρο του Αστεροσκοπείου – που συμπληρώνει φέτος 35 χρόνια λειτουργίας-  λίγο πριν το αποκλείσει ο καιρός, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και γνώρισε από κοντά την τεχνολογία και τα πειράματα που μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στην κατανόηση του μαγικού σύμπαντος. 

Άλλωστε οι ερευνητές του Σκίνακα, είναι πάντα έτοιμοι να μοιραστούν μαζί μας τα μυστικά του σύμπαντος που ανακαλύπτουν σε κάθε παρατήρηση… 

Εδώ και 35 χρόνια η Κρήτη έχει στραμμένο το βλέμμα στον ουρανό και παρατηρεί όσα συμβαίνουν στο σύμπαν. 

Εξοπλισμένο με τα πλέον εξελιγμένα όργανα, το Αστεροσκοπείο του Σκίνακα  πρωταγωνιστεί στους τομείς της αστρονομίας και της Αστροφυσικής.  

Η ιδιαίτερη γεωγραφικά θέση του, επιτρέπει στους ερευνητές του Αστεροσκοπείου να μελετήσουν το σύμπαν ανακαλύπτοντας σε κάθε νέα παρατήρηση πράγματα καινούρια που μας φέρνουν λίγο πιο κοντά στην αποκρυπτογράφηση των κρυμμένων μυστικών του.

Το ανεξερεύνητο εν πολλοίς ακόμα σύμπαν προκαλεί όχι μόνο τους επιστήμονες αλλά και όλους εμάς που ακόμα κι η φωτεινότητα των άστρων και το χρώμα τους αποτελεί μυστήριο. 

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News