Γιάννης Λιοδάκης: Τίμησαν τον Κρητικό ερευνητή με τις διακρίσεις στην Αστροφυσική

Κρήτη
Γιάννης Λιοδάκης: Τίμησαν τον Κρητικό ερευνητή με τις διακρίσεις στην Αστροφυσική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τιμηθείς Κρητικός επιστήμονας-ερευνητής γεννήθηκε στο Ηράκλειο, όπου ζει η οικογένειά του, και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας Φυσική

 Έναν νέο επιστήμονα από την Κρήτη, τον Γιάννη Λιοδάκη, με διεθνείς διακρίσεις στην Αστροφυσική, τίμησε η Περιφέρεια Κρήτης τις προηγούμενες ημέρες. 

Ο 33χρονος σήμερα νέος επιστήμονας-μεταδιδακτορικός φοιτητής εργάζεται στο Φιλανδικό Κέντρο Αστρονομίας του Πανεπιστημίου του Τουρκού και συνεργάζεται με κορυφαία Πανεπιστήμια στην Ευρώπη και στην Αμερική, και με Οργανισμούς όπως είναι η NASA. 

Συμμετέχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα σε πανεπιστήμια και σε ερευνητικές ομάδες, όπως αυτό της εκτόξευσης του νέου δορυφόρου της NASA.

Ο Γιάννης Λιοδάκης έχει λάβει εξαιρετικές τιμητικές διακρίσεις και υποτροφίες, μεταξύ των οποίων οι πιο σημαντικές είναι: 

  1. Η κορυφαία διάκριση στην επιστήμη της Αστροφυσικής, υποτροφία Gruber, μετά από επιλογή από τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση (2020).
  2. Η διάκριση “Βραβείο Καλύτερης Διδακτορικής Διατριβής - Αιμίλιος Χαρλαύτης”.
  3. Η διάκριση “Νέου Καλύτερου Ερευνητής” από το Πανεπιστήμιο Κρήτης (2017).

Έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες σε όλον τον κόσμο με την επιστημονική του ιδιότητα και έχει συνεργαστεί με πλήθος οργανισμών και πανεπιστημίων.

Ο τιμηθείς Κρητικός επιστήμονας-ερευνητής γεννήθηκε στο Ηράκλειο, όπου ζει η οικογένειά του, και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας Φυσική. Εκεί ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Φυσική, ενώ πραγματοποίησε το διδακτορικό του στην Αστροφυσική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και ακολούθως συνέχισε στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ της Αμερικής. 

Η βράβευση έγινε στο γραφείο του περιφερειάρχη, παρόντων του αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη, του αντιπεριφερειάρχη Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνη Παπαδεράκη και του εντεταλμένου συμβούλου Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού Κώστα Φασουλάκη.

Στη διάρκεια της τιμητικής βράβευσης, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και οι αντιπεριφερειάρχες συνεχάρησαν θερμά τον Κρητικό νέο επιστήμονα-ερευνητή Γιάννη Λιοδάκη για τις διακρίσεις του, ενώ δηλώσεις στα ΜΜΕ έγιναν από τον περιφερειάρχη και τον τιμηθέντα νέο επιστήμονα, ο οποίος και ευχαρίστησε θερμά τον κ. Αρναουτάκη για την ιδιαίτερη τιμή της βράβευσής του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News