Ηράκλειο

Κορωνοϊός: Στο «βαθύ κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας, βρίσκεται ολόκληρη η Κρήτη

Μετά τα Χανιά και το Ρέθυμνο που βρίσκονταν ήδη σε αυτό το επίπεδο από τα Χριστούγεννα, πλέον, μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στο νησί, στο «κόκκινο» βρίσκονται και το Ηράκλειο με το Λασίθι

Στο «βαθύ κόκκινο» επίπεδο υγειονομικής επιτήρησης του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας, βρίσκεται πλέον ολόκληρη η Κρήτη, σύμφωνα με την επικαιροποίηση του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας.

Μετά τα Χανιά και το Ρέθυμνο που βρίσκονταν ήδη σε αυτό το επίπεδο από τα Χριστούγεννα, πλέον, μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στο νησί, στο «κόκκινο» βρίσκονται και το Ηράκλειο με το Λασίθι.

Συγκεκριμένα και οι τέσσερεις περιφερειακές ενότητες του νησιού βρίσκονται «βυθισμένες» στο κόκκινο δηλαδή τον υψηλότερο δείκτη, λόγω της συνεχούς και ραγδαίας αύξησης που παρατηρείται στα κρούσματα κορωνοϊού στο νησί μας τις τελευταίες μέρες.

Τα τελευταία 24ωρα στη Κρήτη τα κρούσματα κορωνοϊού παρουσιάζουν ανησυχητική αύξηση, με το ένα αρνητικό ρεκόρ διαδέχεται το άλλο.

Ενδεικτικό είναι πως για ένα ακόμη συνεχόμενο 24ωρο χθες, όλες οι περιφερειακές ενότητες του νησιού κατέγραψαν τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα ανήμερα των Θεοφανείων στο νησί εντοπίστηκαν συνολικά 2.309 κρούσματα και συγκεκριμένα 1.067 στο Ηράκλειο, 196 στο Λασίθι, 412 στο Ρέθυμνο και 634 στα Χανιά.Σ

Στα επιμέρους στοιχεία ανά Περιφερειακή Ενότητα καταγράφονται τα εξής:

Π.Ε.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί 66,69% - Δείκτης θετικότητας κρουσμάτων 5,73%

Π.Ε.ΧΑΝΙΩΝ

Ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί 63,67% - Δείκτης θετικότητας κρουσμάτων 5,18%

Π.Ε. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί 62,20% - Δείκτης θετικότητας κρουσμάτων 5,69%

Π.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί 69,89% - Δείκτης θετικότητας κρουσμάτων 3,50%

 

Στο βαθύ κόκκινο όλη η χώρα

Σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη,

Ανάλογη όμως κατάσταση επικρατεί σε ολόκληρη την χώρα, η οποία βρίσκεται για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα στο βαθύ «κόκκινο», σύμφωνα με τον ανανεωμένο χάρτη του ECDC ο οποίος δόθηκε την Πέμπτη, στη δημοσιότητα.

Υπενθυμίζεται πως ο επιδημιολογικός χάρτης πέντε επιπέδων ετοιμότητας αντιστοιχεί σε 5 χρώματα (βαθύ κόκκινο, κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο και πράσινο) με βάση επιδημιολογικούς δείκτες που χρησιμοποιούνται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO).

Ο χάρτης επικαιροποιείται σε εβδομαδιαία βάση από την ομάδα των επιδημιολόγων της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια