Ηράκλειο: Σε απόγνωση κάτοικοι της Φορτέτσας λόγω διακοπής νερού – Πότε αναμένεται να δοθεί λύση

Κρήτη
Ηράκλειο: Σε απόγνωση κάτοικοι της Φορτέτσας λόγω διακοπής νερού – Πότε αναμένεται να δοθεί λύση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζονται για πέμπτη μέρα τα προβλήματα των κατοίκων της Φορτέτσας λόγω διακοπής υδροδότησης – Τι ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ για τη βλάβη

Συνεχίζονται τα προβλήματα λόγω της διακοπής υδροδότησης στη Φορτέτσα, για πέμπτη μέρα. Σύμφωνα με κάτοικο της  περιοχής, από τη παραμονή πρωτοχρονιάς Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, μέχρι και σήμερα Τετάρτη 5 Ιανουαρίου κάτοικοι της Φορτέτσας έχουν προβλήματα λόγω της διακοπής της υδροδότησης.

Αγωγός με πολλά προβλήματα

Πολλές ζημιές προκαλούνται στον συγκεκριμένο αγωγό, και σε αυτό ευθύνεται στην παλιότητα του αλλά και στις έντονες σεισμικές δονήσεις που έπληξαν το Ηράκλειο σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ Γιώργο Βουραξάκη. Ο πρόεδρος ανέφερε στο neakriti.gr  «Ο συγκεκριμένος αγωγός του Θραψανού που τροφοδοτεί τις περιοχές Κνωσσό – Φορτέτσα, είναι αρκετά παλιός, του 1971 γιαυτό και έχει τόσα προβλήματα». Στη συνέχεια πρόσθεσε «Οι σεισμοί, παράλληλα επιβάρυναν τη κατάσταση του, από τότε που ξεκίνησαν έχουν αυξηθεί οι ζημιές».

Την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, συνεργείο της ΔΕΥΑΗ είχε σπεύσει στο σημείο και επιδιόρθωσε τη βλάβη του αγωγού, αλλά δεν έμελλε να λήξουν εκεί τα προβλήματα των κατοίκων. Σύμφωνα με τον κ. Βουρεξάκη «Την Δευτέρα, πήγε συνεργείο όπου επιδιόρθωσε το πρόβλημα, αλλά την επόμενη μέρα Τρίτη, προέκυψε και άλλη βλάβη στον ίδιο αγωγό.»

Ποτέ αναμένεται να δοθεί λύση στο πρόβλημα

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ, την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου, πρόκειται να ξαναπάει συνεργείο στον προβληματικό αγωγό που ταλανίζει τους κατοίκους της Φορτέτσας, ενώ τόνισε , σκοπεύει πως να μεταφερθούν με βυτία νερό στους πολίτες της περιοχής, δίνοντας έτσι μια προσωρινή λύση στο πρόβλημα τους.

Εναλλακτικές λύσεις υδροδότησης

Μια εναλλακτική λύση υδροδότησης σχεδιάζει η ΔΕΥΑΗ στη Φορτέτσα, τον τελευταίο χρόνο που στοχεύει στη διευκόλυνση των κατοίκων. Σύμφωνα με τον κ. Βουαρεξάκη το εν λόγω έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα.

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΗ

«Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει ότι λόγω βλάβης του αγωγού ύδρευσης στην περιοχή της Μυρτιάς Δήμου Χερσονήσου (η οποία προέκυψε εξαιτίας των σεισμικών δονήσεων στην ευρύτερη περιοχή τις προηγούμενες ημέρες αλλά και της παλαιότητας του δικτύου), αναμένεται να παρουσιαστούν προβλήματα διανομής στις παρακάτω περιοχές:

  • ΦΟΡΤΕΤΣΑ
  • ΜΕΣΣΑΜΠΕΛΙΕΣ
  • ΚΝΩΣΣΟΣ (ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ)
  • ΒΛΥΧΙΑ

Από τη ΔΕΥΑΗ καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος. Περισσότερες πληροφορίες επί της διανομής του νερού δίνονται καθημερινά καλώντας στον πενταψήφιο αριθμό 11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) ή στο 2810- 339050 (αστική χρέωση).»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News