Σωματείο Δικηγόρων Αττικής: Συγκινητική προσφορά τροφίμων στους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου

Κρήτη
Σωματείο Δικηγόρων Αττικής: Συγκινητική προσφορά τροφίμων στους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων Αττικής προσέφερε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στους πληγέντες κατοίκους του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

Τα είδη αλληλεγγύης που προσέφερε το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων Αττικής και έφτασαν στον Δήμο Μινώα μοίρασε η Συντονιστική Επιτροπή Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας σε πληγέντες της περιοχής.

Όπως αναφέρει στη σχετικής της ανακοίνωση, «την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε περιοδεία της Συντονιστικής Επιτροπής Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας στα χωριά Χουμέρι, Βόνη και Αρχοντικό για το μοίρασμα της αλληλεγγύης, ώστε να μη μείνει κανένα σπίτι, καμιά οικογένεια με άδειο το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων στο κάλεσμα αλληλεγγύης της Συντονιστικής Επιτροπής Σεισμόπληκτων Δ. Μινώα Πεδιάδας, όπου προχώρησε σε συλλογή τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και προσωπικής υγιεινής, ρουχισμού και παιχνιδιών για μικρά παιδιά, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του και τη στήριξή του στον αγώνα του λαού να μείνει στον τόπο του και να τον χτίσει καλύτερο από πριν.

Με όπλο την αλληλεγγύη, συνεχίζει τη δράση της η Συντονιστική Επιτροπή Σεισμόπληκτων Δ. Μινώα Πεδιάδας, όπου έχουν περάσει τρεις μήνες από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου και η κατάσταση στην περιοχή, αντί να καλυτερεύει, χειροτερεύει. Τα προβλήματα εντείνονται. Ο λαός της περιοχής μετράει ακόμη συντρίμμια και τεράστιες απώλειες στο εισόδημα και τις περιουσίες του. Το κράτος (Δήμος - Περιφέρεια - Κυβέρνηση) και ο μηχανισμός του είναι έννοιες ανύπαρκτες. Επιβίωση, αποζημίωση και στέγη είναι ακόμη άλυτα ζητήματα, που κυριαρχούν στην καθημερινότητα των πληγέντων, και ο κατάλογος με τα προβλήματα δεν έχει τελειωμό. Ακόμη και τα πιο απλά φαντάζουν δύσκολα για τον δοκιμασμένο λαό της περιοχής. Καταγγελίες καταφτάνουν, όπου λένε πως οι πληγέντες δεν έχουν πρόσβαση στα τρόφιμα, στα ρούχα και σε ό,τι έχει μαζευτεί στις αποθήκες του Εκθεσιακού Κέντρου Αρκαλοχωρίου από την αλληλεγγύη του κόσμου προς τους σεισμόπληκτους. Αντίθετα πετιούνται τρόφιμα είτε επειδή έληξαν, είτε επειδή χάλασαν.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από το κράτος και τους θεσμούς του. Πως μόνο με την αλληλεγγύη, τον συλλογικό αγώνα και τη διεκδίκηση μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα για εμάς, τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας.

Τέλος, η Συντονιστική Επιτροπή κατέγραψε τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν, ενημέρωσε τους κατοίκους για την οργάνωση και κλιμάκωση της δράσης της το επόμενο διάστημα με κινητοποιήσεις, και τους κάλεσε να οργανωθούν στα χωριά τους, να συντονίσουν και να δυναμώσουν από κοινού τον αγώνα τους!».

(φωτογραφία: Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News