ΠΑΓΝΗ: Τέλος τα δωρεάν rapid test και σε όσους υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία - Σε απόγνωση οι ασθενείς

Κρήτη
ΠΑΓΝΗ: Τέλος τα δωρεάν rapid test και σε όσους υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία - Σε απόγνωση οι ασθενείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε απόγνωση βρίσκονται από χθες Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου, οι καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία στο ΠΑΓΝΗ, καθώς είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους τα rapid test, πριν μπουν στο νοσοκομείο, είτε για να για ώρες στην ουρά για δωρεάν test
    • Σε απόγνωση βρίσκονται οι ογκολογικοί ασθενείς μετά τη νέα απόφαση της Διοίκησης
    • Καρκινοπαθείς καλούνται να σταθούν σε ουρές και να πληρώσουν για rapid πριν τις χημειοθεραπείες τους
    • Ακόμη πιο δύσκολη η μάχη κατά του καρκίνου στην σκιά της πανδημίας
    • Δραματικά αδιέξοδα... «αβοήθητη» 82χρονη κατάκοιτη με covid
    • Εξιτήριο από την Μονάδα Covid αλλά αδύνατη η επιστροφή της στο σπίτι
    • Συγκινεί ο σύζυγος της 82χρονης στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV

    Αντιμέτωποι με δραματικά αδιέξοδα βρίσκονται γιατροί και ασθενείς στην Κρήτη, καθώς δραματικές επιπτώσεις για τους ασθενείς φέρνει η ένταση της πίεσης στα νοσοκομεία του νησιού, την ώρα που τα δωρεάν rapid test, εντός νοσοκομείου καταργήθηκαν ακόμη και για τους ογκολογικούς ασθενείς.

    Ειδικότερα, οι καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, βρίσκονται από χθες Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου, σε απόγνωση. Με απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, είναι υποχρεωμένοι να προσέρχονται για τη θεραπεία έχοντας μαζί τους αρνητικό τεστ από ιδιωτικό κέντρο ή φαρμακείο.

    Η δεύτερη επιλογή που έχουν όσοι ασθενείς αδυνατούν να πληρώσουν rapid test είναι να περιμένουν για ώρες στις ουρές σε ανοικτούς χώρους και πλατείες, ώστε ένα εξεταστούν δωρεάν, πολλαπλασιάζοντας τον κίνδυνο να προσβληθούν από κάθε είδους λοίμωξη.

    Ενδεικτική του αδιεξόδου στα νοσοκομεία και η περιπέτεια 82χρονης κατάκοιτης ασθενούς με εξαιρετικά σοβαρά χρόνια προβλήματα, η οποία νοσηλεύτηκε στη Mονάδα Covid του Βενιζέλειου Νοσοκομείου. 

    Διαβάστε επίσης ⇒ Rapid test: «Γονάτισαν» στο Ρέθυμνο τα φαρμακεία από την πληθώρα των πολιτών 

    Η Μαρία Περισυνάκη βρέθηκε θετική πριν από 9 μέρες, υποστηρίχθηκε με οξυγόνο και ξεπέρασε τον κίνδυνο με τη βοήθεια ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Η θέση της στη Mονάδα Covid πρέπει να αδειάσει, όμως, η επιστροφή στο σπίτι της είναι αδύνατη, όπως εξηγεί με δάκρυα στα μάτια ο 85χρονος σύζυγος της. Και οι δύο νοσηλεύτριες που τη φρόντιζαν ως κατάκοιτη στο σπίτι αρνούνται πλέον να την φροντίσουν, αφού τα τεστ στα οποία υποβάλλεται δείχνουν πως παραμένει θετική.

    Ο σύζυγός της κάνει δραματική έκκληση να μην μεταφερθεί στη Νεάπολη, κίνηση που αποτελεί όμως, σύμφωνα με τους γιατρούς, τη μόνη λύση.

    «Παρείχαμε κάθε δυνατή φροντίδα στην ασθενή η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και παρουσιάζει κατακλίσεις. Η μόνη λύση είναι να μεταφερθεί στη Νεάπολη, πρέπει να φροντίσουμε τους υπόλοιπους ασθενείς που χρειάζονται παροχή οξυγόνου».

    Διάλογος καρκινοπαθή με δημοσιογράφο

    Καρκινοπαθής ΠΑΓΝΗ: Από τις 30, την παραμονή, με πήραν τηλέφωνο ότι το καταργήσανε. Θα πρέπει να κάνουμε απ’ έξω το τεστ. Νόμιζα πως θα ήταν μόνο λόγω της Πρωτοχρονιάς.

    Μετά όταν φτάσαμε στο τμήμα της Χημειοθεραπείας, το συζητήσαμε και είπαν πως θα είναι μόνιμο.

    Δημοσιογράφος: Σας είπαν το λόγο, σας εξήγησαν γιατί σας ζήτησαν να το κάνετε απ’ έξω;

    Καρκινοπαθής ΠΑΓΝΗ: Όχι, όχι. Λέω να δούμε, επειδή υπάρχουν δυο τμήματα, κάτω που μας κάνουν την προετοιμασία. Μας ζήτησαν απλώς αν είχαμε το χαρτί. Και πάνω στο Τμήμα Χημειοθεραπείας, κανείς δεν μας εξήγησε.

    Κάποια νοσοκόμα κάτι μας είπε ότι η διοίκηση, δεν ξέρω ποιος ακριβώς, είπε ότι θα είναι μόνιμο. Ότι το συζήτησαν εκείνοι και κάποιο πρόσωπο από την Ογκολογική.

    Δημοσιογράφος: Εσείς από τις 30 του μήνα, έχετε ξαναπάει στο ΠΑΓΝΗ;

    Καρκινοπαθής ΠΑΓΝΗ: Όχι. Είναι να πάω μεθαύριο και με πήραν σήμερα το πρωί , ότι πρέπει να έχουμε πάλι το rapid test απ’ έξω, αλλιώς δεν θα μπορούμε να κάνουμε τη θεραπεία μας.

    Δημοσιογράφος: Δηλαδή σήμερα το πρωί, σήμερα 5 του μήνα;

    Καρκινοπαθής ΠΑΓΝΗ: Ναι σήμερα το πρωί μας πήραν

    Δημοσιογράφος: Και σας ζήτησαν όταν θα πάτε για τις χημειοθεραπείες σας, να έχετε ένα rapid test που θα είναι απ’ έξω;

    Καρκινοπαθής ΠΑΓΝΗ: Ναι, ναι…

    Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News