Θεοφάνεια: Πώς θα τελεστεί ο αγιασμός και η ρίψη του Σταυρού στο Ηράκλειο

Κρήτη
Θεοφάνεια: Πώς θα τελεστεί ο αγιασμός και η ρίψη του Σταυρού στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοίνωση από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και το Λιμεναρχείο Ηρακλείου για τα Θεοφάνεια - Αναλυτικά η διαδικασία για όσους επιθυμούν να βουτήξουν για τον Σταυρό

Ανακοίνωση για την εορτή των Θεοφανείων εξέδωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, σύμφωνα με την οποία θα τελεσθεί ο Όρθρος, η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Τίτου Ηρακλείου και στην συνέχεια θα ακολουθήσει στο Λιμάνι Ηρακλείου, στις 11, η ρίψη του Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων.

Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας (αποστάσεις, μάσκες προστασίας κλπ) για τη δημόσια υγεία από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης:

«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης ανακοινώνει, ότι την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022, εορτή των Θεοφανείων, θα τελεσθεί ο Όρθρος, η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Τίτου Ηρακλείου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού, θα ακολουθήσει η καθιερωμένη λιτανεία πρός τον Λιμένα Ηρακλείου, όπου περί ώρα 11 π.μ., θα τελεσθεί κατά το έθος, η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων, τηρουμένων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας (αποστάσεις, μάσκες προστασίας κλπ) για τη δημόσια υγεία από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού».

Η ανακοίνωση από Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου:

«Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ενημερώνει τους επιθυμούντες να καταδυθούν κατά την καθιερωμένη τελετή καθαγιασμού των υδάτων, για την ανεύρεση του Τιμίου Σταυρού, που θα πραγματοποιηθεί στον λιμένα Ηρακλείου (προβλήτα μικρού Κούλε), την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 11:00, στο πλαίσιο του εορτασμού των Θεοφανείων, ότι θα πρέπει να δηλωθεί η συμμετοχή τους στο Γραφείο Γενικής Αστυνομίας (τηλ. 2813406942 – 26) το αργότερο μέχρι την 09:00 ώρα της 6ης Ιανουαρίου 2022 τηρουμένων των ισχυόντων έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News