Ηράκλειο: Τα... έψαλαν στον Περιφερειάρχη (βίντεο)

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Τα... έψαλαν στον Περιφερειάρχη (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με κάλαντα και συμβολικούς στίχους η διαμαρτυρία των μουσικών

Τα κάλαντα διαφορετικά είπαν σήμερα στον Περιφερειάρχη Κρήτης μουσικοί από το Ηράκλειο που συμμετείχαν σε πανελλήνια διαμαρτυρία του σωματείου τους, με φόντο τα πρόσφατα μέτρα που τους κρατούν για μία ακόμη φορά όπως λένε, μακριά από τις δουλειές τους. Θέμα επιβίωσης έθεσαν οι επαγγελματίες του χώρου που συνδέεται άμεσα με την εστίαση, εξηγώντας ότι ακόμη και αυτά τα ψίχουλα που τους έδινε η πολιτεία το προηγούμενο διάστημα, έχουν να τα λάβουν από τον περασμένο Αύγουστο.

Οι στίχοι από τα κάλαντα που έψαλαν οι μουσικοί κατά την διαμαρτυρία τους είχαν έντονο συμβολικό χαρακτήρα, με τους τίτλους να είναι ευθυγραμμισμένοι με την απόγνωση που βιώνουν.

Θέτοντας θέμα επιβίωσης οι μουσικοί δήλωσαν απογοητευμένοι από τις εξελίξεις, εκφράζοντας την απορία, γιατί ενώ σε όλους τους υπόλοιπους χώρους τα μέτρα δεν φτάνουν στο σημείο αποκλεισμού, στη δική τους περίπτωση, η πολιτεία δείχνει να παίρνει αποφάσεις που ομοιάζουν με θηλειά στο λαιμό.

Ο κ. Αρναουτάκης δεσμεύτηκε να μεταφέρει το αίτημα στήριξης όλων των μουσικών που πλήττονται, διευκρινίζοντας ότι την ώρα που αναγκαστικά τα μέτρα λαμβάνονται με την προτροπή και τις αξιολογήσεις των ειδικών, χρέος της πολιτείας είναι να δει με ουσιαστικό βλέμμα τις απώλειες στους κλάδους των εργαζομένων και να τους στηρίξει με επίσης ουσιαστικά μέτρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News