Ηράκλειο

Δήμος Μαλεβιζίου: Ράμπες ΑμεΑ σε σχολικά κτήρια

Ράμπες για ΑμεΑ πρόκειται να κατασκευαστούν στα σχολικά κτήρια του δήμου Μαλεβιζίου

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα πολύ σημαντικό έργο, που θα διευκολύνει την πρόσβαση σε όλα τα σχολεία του Δήμου Μαλεβιζίου, των μαθητών και εκπαιδευτικών με αναπηρίες. Πρόκειται για το έργο «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες», που δημοπρατήθηκε και τις επόμενες μέρες θα ανακηρυχθεί ο ανάδοχος.

Το έργο, με προϋπολογισμό 165 χιλιάδες ευρώ, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» και προβλέπει την κατασκευή ραμπών πρόσβασης, αλλά και χώρους υγιεινής για Άτομα με Αναπηρίες στο σύνολο των σχολικών κτηρίων του Δήμου Μαλεβιζίου, που δε διαθέτουν τις συγκεκριμένες υποδομές.

Με την υλοποίηση του έργου 27 σχολικά κτήρια, νηπιαγωγεία, δημοτικά γυμνάσια και λύκεια σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες θα αποκτήσουν τις απαραίτητες ράμπες πρόσβασης, αλλά και χώρους υγιεινής κατάλληλα διαμορφωμένους ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν με άνεση και ασφάλεια μαθητές και εκπαιδευτικοί με αναπηρίες.

«Με το συγκεκριμένο έργο λύνεται μία εκκρεμότητα ετών για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς με αναπηρίες. Από την πρώτη στιγμή δουλεύουμε για έναν δήμο προσβάσιμο σε όλους», δήλωσε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, με αφορμή τη δημοπράτηση του έργου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια