Ηράκλειο

Λιμάνι Χερσονήσου: Συνάντηση υπό τον γ.γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για την πρόοδο των έργων

Στη Χερσόνησο για την αναβάθμιση του λιμανιού βρέθηκε ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανόλης Κουτουλάκης

Τεχνική συνάντηση για την πρόοδο των έργων που αφορούν στην ολοκληρωμένη παρέμβαση αναβάθμισης λειτουργικότητας της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένα Χερσονήσου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 28 Δεκεμβρίου, στο Δημαρχείο στις Γούρνες, υπό τον γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανόλη Κουτουλάκη.

Ειδικότερα συζητήθηκαν εκτενώς τα χρονοδιαγράμματα και τα κρίσιμα ζητήματα των έργων:

α) Ανάπλασης, αντιδιαβρωτικής προστασίας της χερσαίας λιμενικής ζώνης Χερσονήσου και προστασίας λιμένα έναντι προσάμμωσης και

β) Κατασκευής νέου προσήνεμου μόλου, επέκτασης της χερσαίας λιμενικής ζώνης Χερσονήσου και εκσυγχρονισμού-ανάπλασης των υφιστάμενων λιμενικών έργων.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου, Κώστας Παρλαμάς, ενημέρωσε τον γενικό γραμματέα για την εξέλιξη των διαδικασιών ανάθεσης και ωρίμανσης των συναφών μελετών, την ανάθεση σε τεχνικό σύμβουλο της επίσπευσης των αναφερόμενων διαδικασιών, αλλά και την προτεραιοποίηση που έχει δοθεί στην υλοποίηση της ανάπλασης της χερσαίας λιμενικής ζώνης Χερσονήσου, η οποία θα επιτύχει, πέραν του εξωραϊσμού, και ταυτόχρονη αύξηση θέσεων ελλιμενισμού.

Επιπλέον, σημείωσε ότι δρομολογούνται οι ενέργειες που αφορούν στην ωρίμανση του δεύτερου μέρους της μελέτης, συγκεκριμένα για την επέκταση του προσήνεμου μόλου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην υποβολή τεχνικού δελτίου στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη μελέτη διαμορφώσεων λιμενικών εγκαταστάσεων του όρμου Αγίου Γεωργίου της νήσου Δία (Ντία), που αφορά σε αναπτυξιακό έργο που το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χερσονήσου προτίθεται να υλοποιήσει στην υπό εξομοίωση με ζώνη λιμένα αναφερόμενη περιοχή.

Ο κ. Κουτουλάκης επιβεβαίωσε τους γοργούς ρυθμούς με τους οποίους η δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο προχωρούν ένα τόσο σημαντικό αναπτυξιακό έργο, ενώ δήλωσε ότι η μελέτη για τη νήσο Ντία έχει ήδη ενταχθεί στις μελέτες ωρίμανσης του υπουργείου. Επισήμανε, μάλιστα, ότι είναι εξαιρετική η ολιστική προσέγγιση του σχεδιασμού, καθώς και με την ένταξη της νήσου Ντία εύλογα αποδεικνύεται ότι τα έργα και οι παρεμβάσεις στην περιοχή δεν είναι αποσπασματικά.

Μάλιστα, ο κ. Κουτουλάκης δεσμεύτηκε ότι το συνολικό έργο, λόγω της τεράστιας σημασίας του για τη βαριά τουριστική βιομηχανία της ευρύτερης περιοχής, θα παρακολουθείται στενά κατά διαστήματα με τακτική παρουσία στελεχών από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ στα επιμέρους κρίσιμα στάδια και συσκέψεις.

«Προχωράμε με σταθερά βήματα στην υλοποίηση του οράματος της δημοτικής μας Αρχής, την αναβάθμιση της συνολικής εικόνας του τουριστικού προϊόντος του Δήμου μας, μέσα από μια συνολική και ολοκληρωμένη προσέγγιση, σύμφωνα με τη σύγχρονη οπτική για τη βιώσιμη ανάπτυξη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια