Ηράκλειο: Μεγάλη η ζήτηση για μάσκες υψηλής προστασίας (βίντεο)

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Μεγάλη η ζήτηση για μάσκες υψηλής προστασίας (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αύξηση στην ζήτηση σε μάσκες υψηλής προστασίας έφερε η ανακοίνωση των νέων μέτρων της κυβέρνησης

Ειδικότερα μεγάλη αύξηση στη ζήτηση σε μάσκες αυξημένης προστασίας (ΚΝ95 – FFP2), παρατηρείται μετά τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων που πάρθηκαν εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού στην χώρα μας.

Ωστόσο παρά το αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον για τις συγκεκριμένες μάσκες δεν υπάρχουν ανατιμήσεις στην αγορά, ενώ κάποιες περιπτώσεις αισχροκέρδειας μπορεί να παρατηρούνται μεμονωμένες και σε περιοχές, εκτός Κρήτης. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV και της δημοσιογράφου Αθηνάς Πατεράκη, για μειωμένες τιμές στις συγκεκριμένες μάσκες κάνει λόγο ο Σύλλογος Φαρμακοποιών Ηρακλείου τονίζοντας πως δεν υπάρχουν περιπτώσεις αισχροκέρδειας, ενώ αν υπάρχουν, είναι μεμονωμένες. 

Την ίδια ώρα ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών, συμβουλεύει τους πολίτες να κάνουν την δική τους έρευνα αγοράς και να προμηθευτούν με περισσότερη ασφάλεια τις μάσκες τους. 

Τα νέα μέτρα

Όπως ανακοίνωσε χθες, στο πλαίσιο έκτακτης συνέντευξης Τύπου, ο κ. Πλεύρης από τις 3 Ιανουαρίου έως τουλάχιστον τις 16 Ιανουαρίου θα ισχύσουν τα εξής μέτρα:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής χειρουργικής μάσκας μιας χρήσης από το προσωπικό στους χώρους της εστίασης και από όλους τους πολίτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σούπερ μάρκετ και «όπου υπάρχει συνωστισμός».
  • Απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα. Απαγόρευση της παραμονής ορθίων στα καταστήματα και υποχρεωτική τήρηση μετρικών αποστάσεων στα τραπεζοκαθίσματα με ανώτατο όριο την παραμονή 6 ατόμων ανά τραπέζι.
  • Αύξηση της τηλεργασίας στο 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και εφαρμογή κυλιόμενου ωραρίου.
  • Επιβολή ανώτατου ορίου πληρότητας (10% της συνολικής χωρητικότητας) στα γήπεδα με παράλληλη επιβολή πλαφόν 1.000 ατόμων ανεξαρτήτως χωρητικότητας.
  • Πραγματοποίηση επισκέψεων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο με αρνητικό μοριακό τεστ 48 ωρών και απαγόρευση των ιατρικών επισκεπτών στα νοσηλευτικά ιδρύματα. Επίσης θα αυξηθούν οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.

Ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε επίσης ότι σε δεύτερη φάση εξετάζεται το μέτρο της απαγόρευσης της μουσικής στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, καθώς και της διεξαγωγής όλων των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών. Επισήμανε, όμως, ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν ανάλογα με τον βαθμό τήρησης των νέων μέτρων.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η χώρα εισέρχεται «στην επικράτηση της Όμικρον» και τόνισε ότι πρέπει να λαμβάνουμε όλα τα μέτρα προστασίας. Σημειώνεται ότι όπως ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο χρόνος λήψης των νέων μέτρων καθώς και το περιεχόμενό τους δεν καθορίζεται από την κυβέρνηση, αλλά από τους ειδικούς.

Την ιδιά ώρα πυρετώδεις είναι οι εργασίες μεταξύ κυβέρνησης και επιτροπής ειδικών μετά την νέα εκτόξευση των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης, 28 Δεκεμβρίου, με τον αριθμό να αγγίζει το μαύρο ρεκόρ των 21.567. 

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News