Ηράκλειο: Πραγματικότητα ο πρόχειρος κόμβος στην οδό Χριστομιχάλη Ξυλούρη (βίντεο)

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Πραγματικότητα ο πρόχειρος κόμβος στην οδό Χριστομιχάλη Ξυλούρη (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εξέλιξη οι εργασίες διαγραμμίσεων στον κόμβο του Αϊ Γιάννη

Πραγματικότητα αποτελεί ο πρόχειρος κόμβος στην περιοχή του Αϊ – Γιάννη Χωστού στο Ηράκλειο, δίνοντας την πολυπόθητη κυκλοφοριακή ανάσα σε μια περιοχή όπου η αγανάκτηση των οδηγών χτυπούσε κόκκινο λόγω των τεράστιων ουρών και των μεγάλων καθυστερήσεων στο τιμόνι.

Όπως εκτιμάται, το επόμενο διήμερο θα παραδοθεί το έργο στο σύνολο του, οπότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες διαγραμμίσεων, με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Γιάννη Αναστασάκη να εκφράζει την ικανοποίηση του, με φόντο τα θετικά πρώτα δείγματα του κυκλοφοριακού τοπίου.

Ο φωτογραφικός φακός του neakriti.gr βρέθηκε στο σημείο, όπου διαμορφώθηκε ο πρόχειρος κόμβος με την χρήση νεροπαγίδων, λίγο πριν την γέφυρα, καταγράφοντας παράλληλα τις εργασίες διαγραμμίσεων και τοποθέτησης της κατακόρυφης σήμανσης που βρίσκονται σε εξέλιξη.

« Ο κόμβος υλοποιείται με προσωρινά – πρόχειρα μέτρα γιατί δεν θέλαμε να χάσουμε ούτε μια ημέρα από την ωφέλεια του συγκεκριμένου σχεδιασμού.  Εφόσον πιστοποιηθεί η λειτουργία του όπως έχουμε σχεδιάσει τότε θα ακολουθήσει το μόνιμο έργο στα πρότυπα του κόμβου της Όασης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αναστασάκης ο οποίος ζητά από τον κόσμο να δείξει επιείκεια σε ότι αφορά την …αισθητική της παρέμβασης, διότι το μείζον όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος είναι να δώσουν τεχνική λύση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο επίμαχος κόμβος μπορεί να υποστηρίξει κάθε μέγεθος αυτοκινήτου, ακόμα και τα τριαξονικά φορτηγά που κατευθύνονται προς Φοινικιά και Μαλάδες.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι παραπάνω εξελίξεις δρομολογήθηκαν μετά και τα πρόσφατα ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV αλλά και των παρεμβάσεων που υπήρξαν κατά την ανάδειξη των κυκλοφοριακών προβλημάτων από την εκπομπή « Ώρα Αιχμής» με τον Μάνο Δασκαλάκη.

Ζητούμενο ωστόσο αποτελεί η δρομολόγηση αντίστοιχων παρεμβάσεων μετά τη γέφυρα στην περιοχή του Αϊ – Γιάννη Χωστού από πλευράς Περιφέρειας Κρήτης, ώστε να υπάρχει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στην ευρύτερη περιοχή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News