Ηράκλειο: Σε ετοιμότητα ο δήμος ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων

Κρήτη
Ηράκλειο: Σε ετοιμότητα ο δήμος ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ετοιμότητα προσωπικό και εξοπλισμός του Δήμου Ηρακλείου - Πως η κακοκαιρία θα επηρεάσει την Κρήτη

Σε ετοιμότητα προσωπικό και εξοπλισμός του Δήμου Ηρακλείου για τα έντονα καιρικά φαινόμενα την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου.

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι, σύμφωνα και με το νεότερο Δελτίο της Ε.Μ.Υ. και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας θα επικρατήσουν έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχές και καταιγίδες) την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου και για το λόγο αυτό θα βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας, τόσο το προσωπικό όσο και ο μηχανολογικός εξοπλισμός των αρμοδίων υπηρεσιών, για συνδρομή και βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων καλούνται να ενημερώσουν του κατοίκους, και να θέσουν σε ετοιμότητα το δίκτυο εθελοντών της περιοχής τους.

Πως η κακοκαιρία θα επηρεάσει το νησί

Νεφώσεις με τοπικές βροχές, αναμένονται σήμερα Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου στην Κρήτη. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, άστατος αναμένεται ο καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας στο Ηράκλειο, σήμερα, καθώς θα επικρατήσουν έντονες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Έντονες νεφώσεις θα επικρατήσουν και στην Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Από το βράδυ θα βρέξει, ενώ βροχερός θα παραμένει ο καιρός έως και την επόμενη ημέρα (Τετάρτη). Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Έντονες νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνεια θα επικρατήσουν στο Αρκαλοχώρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νεφελώδης θα είναι ο καιρός και στο Ρέθυμνο με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Άστατος θα είναι ο καιρός και στο Σπήλι, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας θα επικρατήσουν και στα Χανιά σήμερα. Ωστόσο από το βράδυ αναμένονται βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νεφελώδης προβλέπεται ο καιρός και στα Φαλάσαρνα, καθώς θα επικρατήσει συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Από το βράδυ θα σύννεφα θα πυκνώσουν και θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Έντονες νεφώσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας αναμένονται στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Σητεία προβλέπονται έντονες νεφώσεις με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το meteo.gr.

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News