Κραυγή αγωνίας από παραγωγούς που δεν έλαβαν ούτε ευρώ από τις επιδοτήσεις

Κρήτη
Κραυγή αγωνίας από παραγωγούς που δεν έλαβαν ούτε ευρώ από τις επιδοτήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγώνας δρόμου στην ΕΑΣΗ για τις ενστάσεις των επιδοτήσεων

Σε διαδικασία συγκέντρωσης στοιχείων, προκειμένου να κατατεθούν μετά τις γιορτές και μέχρι το τέλος του Γενάρη ενστάσεις, βρίσκεται η Ένωση Ηρακλείου, για τους παραγωγούς που δεν έλαβαν ίχνος επιδότησης ή τους βεβαιώθηκαν πολύ χαμηλά ποσά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Οι παραγωγοί θα πρέπει με την αρχή του χρόνου να κινητοποιηθούν, με στόχο στην πληρωμή του Φεβρουαρίου να μπορέσουν να λάβουν την επιδότησή τους που με τους διασταυρωτικούς ελέγχους που έγιναν, αφέθηκε στο κενό. Προβλήματα υπάρχουν και με το αποκαλούμενο «Πρασσίνισμα» για τις Νατούρα, που επίσης δεν έλαβαν ούτε ευρώ επιδότησης.

Ως αναφέρει το ρεπορτάζ, μαύρα Χριστούγεννα έκαναν και στην Κρήτη παραγωγοί που έμειναν εκτός επιδότησης ή τα χρήματα που τελικά είδαν στους λογαριασμούς τους ήταν μειωμένα ακόμη και σε ποσοστά που έφτασαν το 90%. Η πραγματικότητα δεν δύναται να αλλάξει για ένα μεγάλο μέρος αυτών, τουλάχιστον άμεσα, καθώς η πληρωμή στις περιπτώσεις που θα υλοποιηθεί θα γίνει κατόπιν ένστασης που θα πρέπει να κατατεθεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Διαβάστε επίσης ⇒ Αγροτικές επιδοτήσεις: «Ψαλίδι» και στη δεύτερη δόση - Τα ποσά που καταβλήθηκαν

Διαβάστε επίσης ⇒ Κρήτη: Αντιδράσεις για τις αγροτικές επιδοτήσεις – Ποιοι πληρώθηκαν και ποιοι όχι

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου, ήδη στην Ένωση επεξεργάζονται τα στοιχεία, προκειμένου στη φάση που θα μπορέσουν να γίνουν οι τροποποιήσεις, αυτές να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις, οι παραγωγοί τελικά  να λάβουν τις επιδοτήσεις που τσεκουρώθηκαν ή δεν μπήκαν καθόλου λόγω των διασταυρωτικών ελέγχων που έγιναν. 

Σημαντικά προβλήματα όπως επισημάνθηκε σε αριθμό που ξεπερνάει στη χώρα τους 20 χιλιάδες παραγωγούς, υπάρχουν και με τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά και οφειλές.

Την  ίδια απογοήτευση βιώνουν όπως εξήγησε ο κ, Χιλετζάκης και οι παραγωγοί για το πρασίνισμα σε ότι αφορά τις Νατούρα.

(φωτογραφία pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News