«Έρχεται» η προίκα του μωρού από την Περιφέρεια Κρήτης

Κρήτη
«Έρχεται» η προίκα του μωρού από την Περιφέρεια Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η προίκα του μωρού αφορά τις ωφελούμενες του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης και πρόκειται για ένα πακέτο με βασικά είδη φροντίδας

Έρχεται η προίκα του μωρού από το νέο έτος στο πλαίσιο νέας δράσης από την Περιφέρεια Κρήτης.

«Αυτό είναι ένα μικρό δώρο, η προίκα του μωρού, να μπορούμε να δώσουμε μια συμβολή στις νέες μητέρες», αναφέρει ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Μητέρες ωφελούμενες του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης θα λάβουν πακέτο με βασικά είδη φροντίδας και υγιεινής για τις ανάγκες των βρεφών όπως ένα λίκνο, σετ σεντόνια λίκνου, κουβέρτα αγκαλιάς, φορμάκια, εσώρουχα ολόσωμα, πάνες, πετσέτες, σετ περιποίησης και ένα παιχνίδι ύπνου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρος Βαμβακάς, ξεκαθάρισε ότι, «αφορά όλες τις γυναίκες που εμπίπτουν στο κοινωνικό εισόδημα και θα γεννήσουν το 2022 σε δημόσιο νοσοκομείο. Θα πάρουν την προίκα του μωρού, πρόκειται για μια συσκευασία που περιέχει όλα τα βασικά είδη υγιεινής και χρειάζεται ένα νεογέννητο».

Η δράση αυτή αποσκοπεί στην αύληση της υλικής αποστέρησης και στον περιορισμό του κινδύνου φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού των οικογενειών και των παιδιών που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας.

«Υπάρχουν και αυτές οι γυναίκες που γεννούν παιδιά και αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, ξέρουμε καλά ότι πολλές φορές είναι δύσκολο στην αρχή να βρεθούν τα πρώτα είδη ανάγκης στην αρχή της ζωής αυτού του μικρού παιδιού», καταλήγει ο κ. Βαμβακάς.

Στο ζήτημα της υπογεννητικότητας και σε αδιέξοδες πολιτικές, οι οποίες βάζουν φραγμό στις γεννήσεις αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Ηρακλείου, Γιώργος Παρασύρης, ο οποίος παρέθεσε στοιχεία σε σχέση με τις μειωμένες εγγραφές στα μητρώα του συλλόγου τα τελευταία χρόνια.

«Ενώ το 2008 -2009 είχαμε γύρω στις 130 με 150 εγγραφές καινούργιων οικογενειών τα τελευταία χρόνια έχουμε πολύ λιγότερες, παραδείγματος χάρη το 2019 είχαμε 62, το 2020 σημειώθηκαν 53 ενώ φέτος μόλις 30. Πρέπει να στηριχτεί πρώτα και πάνω από όλα η οικογένεια καθώς αποτελεί το βασικό κύτταρο της κοινωνίας», τονίζει ο κ. Παρασύρης.

(φωτογραφία: Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News