Μαλεβίζι: Ενώνουν δυνάμεις για το Μαλεβιζιώτικο χορό ως στοιχείο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς (βίντεο)

Κρήτη
Μαλεβίζι: Ενώνουν δυνάμεις για το Μαλεβιζιώτικο χορό ως στοιχείο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρόταση του Δήμου Μαλεβιζίου, έλαβε το πράσινο φως από το υπουργείο Πολιτισμού, στο πρώτο στάδιο αξιολόγησης, για να ενταχθεί ο Μαλεβιζιώτης στο Εθνικό Μητρώο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με τη σχετική μελέτη να μπαίνει στην τελική φάση

Χορεύτηκε πρώτα στην  επαρχία Μαλεβιζίου. Είναι ένας από τους πιο αγαπητούς, γρήγορους και ζωηρούς κρητικούς χορούς.  

Ο λόγος για τον Μαλεβιζιώτικο χορό.  

Η πρόταση του Δήμου Μαλεβιζίου, έλαβε το πράσινο φως από το υπουργείο Πολιτισμού, στο πρώτο στάδιο αξιολόγησης, για να ενταχθεί ο Μαλεβιζιώτης στο Εθνικό Μητρώο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με τη σχετική μελέτη να μπαίνει στην τελική φάση.   

Στόχος του Δήμου Μαλεβιζίου είναι η καταγραφή, η προστασία και η ανάδειξη του Μαλεβιζιώτη και του μουσικού σκοπού ως μέρος της πολιτιστικής ταυτότητας του Μαλεβιζίου. 

Για την ένταξη του Μαλεβιζιώτη στο Μητρώο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ο Δήμος Μαλεβιζίου ένωσε τις δυνάμεις του με ερευνητές, πολιτιστικούς συλλόγους, φορείς και δημότες, ζήτημα για το οποίο αναμένονται εξελίξεις εντός του 2022, όπως δήλωσε στην ΚΡΗΤΗ TV ο Δήμαρχος κ. Μενέλαος Μποκέας. 

Ως άυλα πολιτιστικά αγαθά νοούνται εκφράσεις, δραστηριότητες, γνώσεις και πληροφορίες, όπως μύθοι, έθιμα, προφορικές παραδόσεις, χοροί, δρώμενα, μουσική, τραγούδια, δεξιότητες ή τεχνικές που αποτελούν μαρτυρίες του παραδοσιακού, λαϊκού και λόγιου πολιτισμού. 

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News