Κεγκέρογλου: Στο πλευρό του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου

Κρήτη
Κεγκέρογλου: Στο πλευρό του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Βουλευτής, είχε συνάντηση με την πρόεδρο του Συνδέσμου και τον Συντονιστή έργων του φορέα, όπου συζητήθηκαν θέματα που άπτονται στην προώθηση του περιφερειακού πλαισίου υποστήριξης γυναικών και αντιμετώπισης της κακοποίησης στην Κρήτη

«Αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας, της κακοποίησης των γυναικών και παιδιών, των γυναικοκτονιών και της βελτίωσης των διαδικασιών υποστήριξης γυναικών επιζησάντων βίας»

Ο Βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου είχε συνάντηση με την Πρόεδρο του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου κ. Μαίρη Παχιαδάκη και τον Συντονιστή έργων του φορέα κ. Νίκο Σπετσίδη και συζητήθηκαν θέματα αιχμής που άπτονται στην προώθηση του περιφερειακού πλαισίου υποστήριξης γυναικών και αντιμετώπισης της κακοποίησης στην Κρήτη.

Συζητήθηκε η αναγκαιότητα διαμόρφωσης Εθνικής Στρατηγικής για την Αντιμετώπιση της βίας στην οικογένεια, όπου ο ρόλος της Κοινωνίας των Πολιτών θα πρέπει να είναι ισχυρός και ότι η θεματική αυτή θα πρέπει να έχει μια σημαντική θέση στο νέο ΕΣΠΑ είτε σε Εθνικό είτε σε Περιφερειακό πλαίσιο.

Παράλληλα τονίστηκε η ανάγκη ενεργούς διασύνδεσης φορέων και στελεχών πρώτης γραμμής ως μια αποτελεσματική και βιώσιμη απάντηση στο φαινόμενο σήμερα.

Ο κ. Κεγκέρογλου δήλωσε ότι είναι δίπλα στην οργάνωση για ότι χρειάζεται, υποστηρίζοντας τις προσπάθειες που γίνονται για χρόνια από το φορέα.

Στο πλαίσιο αυτό κατέθεσε στη Βουλή αναφορά το ενημερωτικό έγγραφο του Συνδέσμου, με το οποίο καταθέτουν συγκεκριμένες και εποικοδομητικές προτάσεις σχετικά με την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας, της κακοποίησης των γυναικών και παιδιών, των γυναικοκτονιών και της βελτίωσης των διαδικασιών υποστήριξης γυναικών επιζησάντων βίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News