Ηράκλειο: Τι ανέφερε ο εισαγγελέας για γονείς αρνητές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Κρήτη
Ηράκλειο: Τι ανέφερε ο εισαγγελέας για γονείς αρνητές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιες συνέπειες θα αντιμετωπίσουν οι γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο

Για την υγειονομική κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου αλλά και για το τι μέλλει γενέσθαι με τους αμετανόητους γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο, κλήθηκε να απαντήσει ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Μανώλης Μπελαδάκης, όντας καλεσμένος στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» της ΚΡΗΤΗ TV.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοικτά και μετά τις γιορτές, διότι όταν λειτουργούν, γίνονται εκατομμύρια self test το μήνα με αποτέλεσμα να προλαβαίνουμε νοσούντες μαθητές, γεγονός που κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει πως υπάρχουν κρούσματα και στο οικογενειακό τους περιβάλλον».

Σε ερώτηση για το αν πράγματι γίνεται σωστά η δήλωση των self test από τα παιδιά ο κ. Μπελαδάκης τόνισε πως «όταν αυτά είναι δωρεάν, δεν χρεώνεται δηλαδή η οικογένεια, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην γίνει σωστά η διαδικασία. Εκεί που υπάρχει αμφισβήτηση, είναι σε ελάχιστες περιπτώσεις γονέων που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία και να κάνουν self test. Μας συμφέρει να είναι ανοικτά τα σχολεία γιατί αλλιώς δεν θα γίνονται προληπτικοί έλεγχοι, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μαθητές θετικοί στον κορωνοϊό και να μην το γνωρίζουν.

Σε σχέση με τους αρνητές γονείς σε επίπεδο Ηρακλείου, ο κ. Μπελαδάκης τόνισε πως μετά την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου στις 10 Δεκεμβρίου, έγινε άμεσα μια επικαιροποίηση των στοιχείων αναφορικά με μαθητές που δεν φοιτούν σε σχολεία.

«Πέρσι λόγω της τηλεκπαίδευσης, ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να διαπιστωθεί αν κάποιος μαθητής δεν φοιτά καθώς έμπαιναν και έβγαιναν από την ηλεκτρονική σχολική αίθουσα. Φέτος όμως, δεν μπορεί να κρυφτεί κανείς με την φυσική παρουσία. Έχουμε συνολικά 23 περιπτώσεις μαθητών, 17 σε δημοτική και 6 σε προσχολικό επίπεδο, όπου οι γονείς αρνούνται να στείλουν τα παιδιά να φοιτήσουν».

Ο κ. Μπελαδάκης υπενθύμισε πως οι εν λόγω γονείς έρχονται πλέον αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης έως και 2 ετών και στα περιστατικά μπορεί να επιληφθεί εισαγγελέας.

«Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε συζήτηση με τον εισαγγελέα πρωτοδικών ο οποίος μας έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες και με το άνοιγμα των σχολείων, οι διευθυντές θα ζητήσουν ξανά από τους γονείς αρνητές να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Αν δεν το πράξουν θα ενημερωθεί η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου και ακολούθως η εισαγγελία Πρωτοδικών».

Ολοκληρώνοντας την αναφορά του, ο κ. Μπελαδάκης τόνισε πως οι γονείς θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για τον λόγο που δεν στέλνουν τα παιδιά ενώ θα ενεργοποιηθούν και οι κοινωνικές υπηρεσίες προκειμένου να διαπιστώσουν τις συνθήκες στις οποίες μένουν τα παιδιά.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News