Ηράκλειο: Χριστουγεννιάτικες ιστορίες και μηνύματα ζωής από τον πολύτεκνο Γιάννη Λαγογιάννη (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Χριστουγεννιάτικες ιστορίες και μηνύματα ζωής από τον πολύτεκνο Γιάννη Λαγογιάννη (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα, η εξέλιξη τα έχει όλα, αλλά τα έχουν ορισμένοι. Πολλές οικογένειες αυτά τα Χριστούγεννα, δεν θα έχουν ένα ψωμί να φάνε», ανέφερε ο Γιάννης Λαγογιάννης

Με τη φλόγα της αλληλεγγύης να παραμένει «ζωντανή» μέσα στην καρδιά του, ο πολύτεκνος κ. Γιάννης Λαγογιάννης από το Ηράκλειο προσέφερε και τα φετινά Χριστούγεννα τσάντες με βασικά αγαθά σε συγκεκριμένες οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Μαχητής της ζωής «πολεμά» με τον καυστικό του λόγο τις όποιες αδικίες σε βάρος των πολύτεκνων οικογενειών εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ το βλέμμα του σκοτεινιάζει κάθε φορά που αναφέρεται στην φτωχολογιά, καθώς και ο ίδιος έχει βιώσει αρκετά δύσκολες καταστάσεις από μικρή ηλικία.

Μιλώντας στο neakriti.gr χαρακτηρίζει μαύρα τα φετινά Χριστούγεννα, καθώς μεγαλώνει ο φόβος στη σκιά του κορωνοϊού και της μετάλλαξης Όμικρον και όπως σχολιάζει τα Χριστούγεννα των προηγούμενων δεκαετιών, αν και φτωχικά, ήταν γιορτινά και σίγουρα πολύ διαφορετικά από τα φετινά Χριστούγεννα.

«Πολλές πολύτεκνες οικογένειες δεν έχουν να φάνε ένα ψωμάκι. Παρακαλώ τους πολίτες, αν έχουν τη δυνατότητα, να δώσουν ένα πιάτο φαγητό ή ένα κιλό κρέας σε όσους έχουν ανάγκη, τις γιορτινές αυτές ημέρες», ανέφερε ο κ. Λαγογιάννης ο οποίος μας περιέγραψε διάφορες στιγμές από τα παιδικά του χρόνια, από την κοτόσουπα που έτρωγε σε γειτονικά σπίτια, τα γλυκά κεράσματα και το ελαιόλαδο που του προσέφεραν οι νοικοκυρές, τις δεκάρες που εξασφάλιζε από τα κάλαντα, τη σφαγή των γουρουνιών μέχρι τη «φούσκα» του γουρουνιού, την οποία έκανε μπάλα για να παίξει με τα υπόλοιπα ξυπόλητα παιδιά.  Χριστούγεννα, όπως θυμάται, χωρίς ρεύμα και ραδιόφωνο και με την οικογένεια να προσπαθεί να ζεσταθεί με μαγκάλι.

«Πριν από 65 περίπου χρόνια, ήμασταν ξυπόλητα.  Η χαρά μας ήταν να πάρουμε την φούσκα του γουρουνιού για να παίξουμε. Τα παιδιά της άρχουσας τάξης δεν μας πλησίαζαν. Βλέπαμε που τρώγανε σοκολάτα και ζηλεύαμε.  Αν και φτωχοί, ήμασταν υπερήφανοι. Μέχρι να ζω δεν θα ξεχάσω την κλωτσιά που «έφαγα» από έναν πολίτη της άρχουσας τάξης ο οποίος ενοχλήθηκε όταν του χτυπήσαμε την πόρτα για να ψάλλουμε τα κάλαντα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Ο κ. Λαγογιάννης έχει 8 εγγόνια και 3 δισέγγονα, ενώ δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής αν θα γιορτάσει αυτά τα Χριστούγεννα μαζί με τα αγαπημένα του πρόσωπα, τα εγγόνια και δισέγγονα, εξαιτίας των νέων περιοριστικών μέτρων της πανδημίας του κορωνοϊού.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου Pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News