Συνάντηση Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας με τους καθηγητές του Γυμνασίου Αρκαλοχωρίου

Κρήτη
Συνάντηση Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας με τους καθηγητές του Γυμνασίου Αρκαλοχωρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συνάντηση ήταν άκρως εποικοδομητική και γόνιμη, με τον Διευθυντή, τους καθηγητές και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Αρκαλοχωρίου

Άκρως εποικοδομητική και γόνιμη ήταν η συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης με τον Διευθυντή, τους καθηγητές και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Αρκαλοχωρίου.

Οι καθηγητές κατέθεσαν τις απόψεις τους σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου, βάσει των νέων δεδομένων που δημιουργήθηκαν μετά τον σεισμό, σημειώνοντας ότι ήταν εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός, ότι τα μαθήματα στο σχολείο τους, ξεκίνησαν τόσο άμεσα, μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. 

Δήλωσαν ότι οι οικίσκοι έδωσαν μια πρώτη και μεγάλη ανάσα σε καθηγητές, μαθητές και γονείς, ωστόσο χρειάζονται επιπλέον αίθουσες, πέρα των αρχικών που είχαν ζητηθεί από το Δήμο, ώστε να διεξάγεται σε καλύτερες συνθήκες η διδασκαλία (εργαστήρια, βιβλιοθήκη, δραστηριότητες, αίθουσα καθηγητών κτλ), με τον Δήμαρχο να δεσμεύεται άμεσα για την ικανοποίηση του εν λόγω αιτήματος.

Οι καθηγητές έδωσαν ιδιαίτερο βάρος στο γεγονός της αξιολόγησης, που θα βασίζεται σε άξονες μεταξύ των οποίων και η ποιότητα/ κατάσταση των κτηριακών υποδομών, τονίζοντας ότι είναι αναγκαίο να μην υποβαθμιστεί το σχολείο και το κύρος που διαχρονικά είχε.

Θα γίνουν μάλιστα επαφές με τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου απέναντι από τον χώρο των λυόμενων αιθουσών, ώστε να επεκταθούν εκεί οι επιπλέον αίθουσες διδασκαλίας, έως ότου αποφασιστεί τι θα γίνει με το κτήριο του σχολείου που υπέστη ζημιές από τον σεισμό (αν επισκευαστεί ή αν θα ανεγερθεί καινούριο).

Ο Δήμαρχος άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή όλα όσα ειπώθηκαν, σε κλίμα κατανόησης και διάθεσης ουσιαστικής συνεργασίας, για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη με επίκεντρο τα παιδιά και την πρόοδο τους.

«Η Παιδεία και η Εκπαίδευση των παιδιών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας είναι προτεραιότητα για τον Δήμο, που από την πρώτη στιγμή μετά τον σεισμό, έκανε τα αδύνατα δυνατά για την άμεση επαναλειτουργία τους. Στόχος μας είναι, μέσα από τον διάλογο, η καταγραφή των προβλημάτων που υπάρχουν και η κατάθεση προτάσεων για να προωθήσουμε τις βέλτιστες λύσεις για το Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου και όλα τα σχολεία του Δήμου μας», δήλωσε ο κ. Φραγκάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News