Κρήτη: Αυξημένα τα μέτρα οδικής ασφάλειας ενόψει της εορταστικής περιόδου (βίντεο)

Κρήτη
Κρήτη: Αυξημένα τα μέτρα οδικής ασφάλειας ενόψει της εορταστικής περιόδου (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και στο Ηράκλειο έχει τεθεί σε εφαρμογή το ειδικό σχέδιο οδικής ασφάλειας από το Τμήμα Τροχαίας, με το σύνολο της αστυνομικής δύναμης να βρίσκεται επί ποδός στο οδικό δίκτυο της πόλης

Αυξημένα είναι τα μέτρα οδικής ασφάλειας και στην Κρήτη ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων με στόχο την ασφαλή μετακίνηση των οδηγών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. 

Και στο Ηράκλειο έχει τεθεί σε εφαρμογή το ειδικό σχέδιο οδικής ασφάλειας από το Τμήμα Τροχαίας, με το σύνολο της αστυνομικής δύναμης να βρίσκεται επί ποδός στο οδικό δίκτυο της πόλης, στην επαρχιακή οδό Ηρακλείου – Μοιρών, στην παλιά εθνική οδό Ηρακλείου – Λασιθίου και Ηρακλείου – Ρεθύμνου, όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό φακό της ΚΡΗΤΗ TV, ο Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου κ. Στέλιος Καρακούδης ο οποίος αναφέρθηκε στην αυξημένη κίνηση στους δρόμους όσο και στους εντατικούς ελέγχους που διενεργούνται από άνδρες της Τροχαίας Ηρακλείου. 

Όπως τόνισε ο κ. Καρακούδης ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε παραβάσεις που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά τροχαία ατυχήματα, όπως οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, ανάπτυξη υπερβολικής ταχύτητας και όχι μόνο.  

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν στοιχεία σε Πανελλαδικό Επίπεδο τα οποία δείχνουν ότι την περίοδο των γιορτών τα τροχαία ατυχήματα είναι αυξημένα κατά 5% σε σύγκριση με το υπόλοιπο χρονικό διάστημα, ενώ η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων.  

Συμβουλές προς τους οδηγούς για αναίμακτες γιορτές δίνει ο Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου ο οποίος απευθύνει έκκληση προς όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ώστε να γυρίσουν σώοι και αβλαβείς στα σπίτια τους.   

Καλό είναι οι οδηγοί πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες. 

Επιπλέον, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση, να φορούν ζώνη ασφαλείας, να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες καθώς και να μην χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους. 

Εντωμεταξύ, ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία που αφορούν την πόλη του Ηρακλείου, αναφορικά με τα σοβαρά και θανατηφόρα τροχαία καθώς όπως μας ανέφερε ο κ. Στέλιος Καρακούδης, αυτά έχουν μειωθεί σημαντικά σε σύγκριση με τα έτη 2019 και 2020, ενώ αρκετοί οδηγοί δικύκλων έχουν συμμορφωθεί ως προς την χρήση προστατευτικού κράνους. 

Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News