Ηράκλειο

Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Σχεδιάζεται η επαναλειτουργία ΣΔΕ – Έκκληση στους πολίτες για εκδήλωση ενδιαφέροντος

Πως θα δηλώσουν συμμετοχή οι πολίτες - Πότε λήγει η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος

Επιδιώκεται η επαναλειτουργίας παραρτήματος Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας. Βασική προυπόθεση για να πραγματοποιηθεί το σχέδιο αυτό είναι η ύπαρξη ενδιαφέροντος από τους πολίτες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Δήμου Μινώα Πεδιάδας:

«Επιδίωξη του Δήμου Μινώα Πεδιάδας είναι η επαναλειτουργία του Παραρτήματος Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην περιοχή. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή έκβαση της επιδίωξης αυτής είναι η ύπαρξη ανάλογου ενδιαφέροντος από πλευράς πολιτών.

Στα πλαίσια αυτά, καλούμε όσους θέλουν να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο του απολυτηρίου Γυμνασίου (ν.2525/1997) με διετή φοίτηση στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Δήμο Μίνωα Πεδιάδας, να εκδηλώσουν άμεσα το ενδιαφέρον τους. Παρακαλούνται όσοι έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον σε προηγούμενο χρόνο να επικοινωνήσουν εκ νέου με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μινώα Πεδιάδας για επικαιροποίηση των στοιχείων τους.

Προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος: Από Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021 έως τις 25 Ιανουαρίου 2022.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος γίνεται τηλεφωνικά ή με email στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μινώα Πεδιάδας στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλ.: 28910 41193, email: kentrokoinotitas.minoapediadas@gmail.com

Απαραίτητα στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση κατοικίας, Τηλέφωνο επικοινωνίας ενδιαφερόμενου.

Αναλυτικότερα, σκοπός των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας είναι (Σ.Δ.Ε.) είναι η συνολική ανάπτυξη των εκπαιδευομένων, η πληρέστερη συμμετοχή τους στο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό γίγνεσθαι, καθώς και η αποτελεσματικότερη συμμετοχή τους στο χώρο της εργασίας. Το Πρόγραμμα Σπουδών στα ΣΔΕ είναι ταχύρρυθμο και διαρκεί 18 μήνες, 2 σχολικά έτη, καλύπτοντας συνολικά 25 ώρες εβδομαδιαίως (από τις 18:00 έως τις 22:00 καθημερινά).

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) είναι δημόσια σχολεία ενηλίκων στο πεδίο της Διά Βίου Μάθησης. Απευθύνονται σε πολίτες 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Με το θεσμό αυτό παρέχεται η δυνατότητα απόκτησης βασικών προσόντων και ανάπτυξης προσωπικών δεξιοτήτων.

Πρόγραμμα Σπουδών

Οι Γραμματισμοί που αποτελούν τον κορμό του προγράμματος είναι οι εξής: 

  • Ελληνική Γλώσσα
  • Μαθηματικά
  • Πληροφορική
  • Αγγλικά
  • Κοινωνική Εκπαίδευση
  • Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
  • Πολιτισμική-Αισθητική Αγωγή
  • Στοιχεία Τεχνολογίας και Φυσικών Επιστημών
  • Προσανατολισμός –Συμβουλευτική σε θέματα επαγγελματικής σταδιοδρομίας

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμπληρώνεται από Συμβουλευτική Προσανατολισμού σε θέματα επαγγελματικής σταδιοδρομίας και Συμβουλευτική Ψυχολογία για την καλύτερη υποστήριξη των εκπαιδευομένων σε ατομικό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο.»

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια