Ηράκλειο

Ηράκλειο: «Μάγεψαν» το κοινό τα παιδιά του δημοτικού ωδείου και του ΚΔΑΠ (εικόνες, βίντεο)

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αίθριο της Λότζια με τις μελωδίες των παιδιών από το δημοτικό ωδείο Ηρακλείου και συνεχίστηκε με θεατρικές παραστάσεις από τα ΚΔΑΠ Θερίσσου – Μασταμπά και Τριών Βαγιών συγκλονίζοντας μικρούς και μεγάλους με το ταλέντο τους

Πραγματοποιήθηκε σε άκρως γιορτινό κλίμα η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο αίθριο της Λότζια από το δημοτικό ωδείο Ηρακλείου και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Θερίσσου – Μασταμπά και τριών Βαγιών, χθες το απόγευμα της Τετάρτης 22 Δεκεμβρίου. Πλήθος κόσμου, γονείς αλλά και πολίτες που περνώντας από το κτήριο της Λότζιας άκουσαν τις εύηχες μελωδίες, παραβρέθηκαν στην συγκεκριμένη εκδήλωση, απαρτιζόμενη από μικρά παιδιά που έπαιξαν εορταστικά τραγούδια και χριστουγεννιάτικες παραστάσεις.

Η αντιδήμαρχος κοινωνικών υπηρεσιών Ηρακλείου και πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ, Ρένα Παπαδάκη - Σκαλίδη, στην έναρξη της εκδήλωσης, ανέφερε «Το δημοτικό ωδείο Ηρακλείου που όλου γνωρίζουμε για τις υψηλού επιπέδου μουσικές σπουδές που προσφέρει και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης τα οποία πραγματικά προσφέρουν δημιουργική απασχόληση στα παιδιά, αναπτύσσοντας γνώσεις, ευαισθησίες και δεξιότητες.»

Η έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε με τις μελωδίες των παιδιών από το δημοτικό ωδείο Ηρακλείου, όπου έπαιξαν τραγούδια όπως τα «κάλαντα», «τα Χριστούγεννα ήρθαν πάλι» και άλλες κλασσικές χριστουγεννιάτικες μελωδίες, που «στόλισαν» με εορταστικό κλίμα το κέντρο της πόλης.

Η αντιδήμαρχος κοινωνικών υπηρεσιών Ηρακλείου και πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ, Ρένα Παπαδάκη – Σκαλίδη σε μιλώντας στο neakriti.gr , αναφορικά με την συγκεκριμένη εκδήλωση δήλωσε «Σήμερα στην εκδήλωση αυτή που πραγματοποιείται στο αίθριο της Λότζια συμμετέχουν το δημοτικό ωδείο Ηρακλείου και τα ΚΔΑΠ, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών.»

Η κα Παπαδάκη συνέχισε λέγοντας «Έχουμε φτιάξει μια χριστουγεννιάτικη γιορτή με μουσική από το δημοτικό ωδείο Ηρακλείου και θεατρικά δρώμενα από το ΚΔΑΠ Θερίσσου – Μασταμπά και από το ΚΔΑΠ τριών Βαγίων. Με πολλή αγάπη, τα παιδιά προσφέρουν μια νότα χαράς, αισιοδοξίας και ένα μήνυμα ελπίδας αυτές τις δύσκολες μέρες που ζούμε».

Η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση συνεχίστηκε με δυο μικρές θεατρικές παραστάσεις από τα ΚΔΑΠ Θερίσσου – Μασταμπά και Τριών Βαγιών συγκλονίζοντας το κοινό με το ταλέντο τους. Παιδιά ηλικίας 5-11 ετών ερμήνευσαν τους θεατρικούς τους ρόλους, πραγματοποιώντας μια παράσταση στέλνοντας το δικό τους ελπιδοφόρο μήνυμα για τη μαγεία των Χριστουγένων.

H θεατρολόγος και δασκάλα των παιδιών του ΚΔΑΠ, Έφη Δράκου φανερά συγκινημένη για την θεατρική παράσταση που πραγματοποίησαν τα παιδιά, μίλησε στο neakriti.gr: «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε μέσα από το θέατρο είναι τα παιδιά με βιωματικό τρόπο να αναγνωρίσουν αξίες και να «χαράζονται» στη ψυχή τους.»
Η κα Έφη Δράκου συνέχισε λέγοντας «Σε αυτό το ταξίδι που κάναμε, τα παιδιά έμαθαν να σέβονται το ένα το άλλο ως ομάδα και σύνολο, να σέβονται τη διαφορετικότητα. Έμαθαν επίσης ότι δεν υπάρχει μόνο ένας σκοπός στη ζωή μας αλλά ακόμα και μια ατέλεια μπορεί να ομορφύνει τη ζωή μας, αρκεί να δούμε την ομορφιά που έχει αυτή η ατέλεια. Όλα αυτά τα μάθανε και τα μάθανε με πολύ αγάπη». 

Δήμος Ηρακλείου: Με επιτυχία η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της ΔΗΚΕΗ στο αίθριο της Λότζια

Σε ανακοίνωση σχετικά με την συγκεκριμένη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση προχώρησε ο Δήμος Ηρακλείου, εκφράζοντας συγχαρητήρια προς τα παιδιά αλλά και τους καθηγητές τους.

«Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 22 Δεκεμβρίου η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργάνωσαν, στο αίθριο της Λότζια, το Δημοτικό Ωδείο Ηρακλείου και τα Δημοτικά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Θερίσσου-Μασταμπά και Τριών Βαγιών, παρουσία και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Προέδρου της ΔΗΚΕΗ Ρένας Παπαδάκη.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τα τμήματα του Δημοτικού Ωδείου Έπαιξαν οι μαθητές:

  • Δελιγιωρίδης Γεώργιος
  • Σαρτίνας Στέργιος
  • Ζερβάκη Σοφία
  • Τσικαλάκης Νικόλαος
  • Αργυριάδης Νικόλαος

(Τάξη Κιθάρας - Επιμέλεια - Διδασκαλία : Μιχάλης Εικοσιπεντάκης)

  • Παπαδάκης Μανόλης
  • Μέρκλ-Φωτοπούλου Καρολάιν

(Ντουέτο Φαγκότα - Tάξη Βασίλη Πριόβολου)

  • Σπάνιας Άγγελος
  • Σηφάκη Πελαγία

(Ντουέτο Φλάουτο και Κιθάρα - Τάξεις Άννινου Νατάσσας, Σκανδαλάκη Όλιας)

Εν συνεχεία, το ΚΔΑΠ Θερίσσου-Μασταμπά παρουσίασε το δικό του θεατρικό όπου τα παιδιά ντυμένα χριστουγεννιάτικα στολίδια, μίλησαν για το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων. Το σενάριο και την μουσική έγραψαν οι εκπαιδευτικοί του ΚΔΑΠ.

Την εκδήλωση έκλεισε το ΚΔΑΠ Τριών Βαγιών με την «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Κάρολου Ντίκενς, μια κλασική ιστορία γεμάτη μηνύματα ανθρωπιάς και αγάπης, την οποία τα παιδιά του Κέντρου πλαισίωσαν με χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Η Αντιδήμαρχος συνεχάρη τα παιδιά του Ωδείου και των ΚΔΑΠ αλλά και τους δασκάλους τους, για το πολύ ωραίο αποτέλεσμα και ευχήθηκε σε όλους καλές γιορτές. Στην εκδήλωση τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια