Ηράκλειο

Βικελαία: Προχωρά η ψηφιοποίηση του Ενετικού αρχείου

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρά η ψηφιοποίηση του Ενετικού αρχείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς το εξαιρετικά σημαντικό έργο της ψηφιοποίησης του Ενετικού αρχείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Η σχετική σύμβαση με την εταιρεία IID A.E υπεγράφη τον Οκτώβριο του 2021και ήδη έχει παραδοθεί σε ψηφιακά αρχεία υψηλής ανάλυσης το περιεχόμενο από τις πρώτες 80 μπομπίνες του αρχείου και έπεται συνέχεια.

Με αυτή τη σημαντική εργασία θα διατεθεί ψηφιακά στους ερευνητές άλλη μια αξιόλογη πηγή πληροφοριών για την συγκεκριμένη ιστορική περίοδο, την περίοδο δηλαδή που γέννησε την Κρητική Αναγέννηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη διαθέτει πλήρες αρχείο εγγράφων των κατακτητών του Ηρακλείου, από το 1272 με το Ενετικό αρχείο, έως το 1945 με το αρχείο του Φράιμπουργκ. Το Ενετικό αρχείο, σε μικροφίλμ, παραδόθηκε στη Βικελαία το 1996, χάρις στην παρέμβαση των αείμνηστων Νίκου Παναγιωτάκη, Νίκου Γιανναδάκη και αποτελεί έναν από τους θησαυρούς της. Αποτελείται από 619 μπομπίνες [buste] που περιέχουν έγγραφα με σημαντικές πληροφορίες για την εποχή της Ενετοκρατίας στην Κρήτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια