ΕΛΑΣ - Διαρρήξεις: Προσοχή στις γιορτινές μέρες – Συμβουλές για τους Κρητικούς (βίντεο)

Κρήτη
ΕΛΑΣ - Διαρρήξεις: Προσοχή στις γιορτινές μέρες – Συμβουλές για τους Κρητικούς (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μάτια σας «δεκατέσσερα» καθώς παραμονεύουν οι «ποντικοί» των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς - Τι αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, Σοφία Λογαρίδου

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν, κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι συντοπίτες μας οι οποίοι θα εκδράμουν εκτός των αστικών κέντρων της Κρήτης, προκειμένου να περάσουν μερικές ημέρες ξενοιασιάς με τις οικογένειες ή τους φίλους τους.

Εδώ και πολλά χρόνια, οι εορταστικές περίοδοι είναι συνυφασμένες με την έξαρση της δράσης των διαρρήξεων σπιτιών από επιτήδειους, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την απουσία των ενοίκων από τις εστίες τους.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, κ. Σοφία Λογαρίδου, μίλησε στην ΚΡΗΤΗ TV και τη δημοσιογράφο Έλλη Κοκάλη, ζητώντας από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις διακοπές τους.

«Οι επίδοξοι διαρρήκτες πάντα καραδοκούν για να κλέψουν την περιουσία μας. Καλό είναι να μη φυλάμε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Λογαρίδου. Όπως επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου της ΓΕΠΑΔ Κρήτης, ακόμη και για μια ολιγόωρη απουσία από το σπίτι μας, θα πρέπει να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. «Καλό είναι να κάνουμε επένδυση ασφαλείας μέσα από κάμερες, συναγερμούς», συμπλήρωσε με νόημα η κ. Λογαρίδου, η οποία τόνισε ότι έτσι «η ζωή των επίδοξων διαρρηκτών γίνεται ακόμη πιο δύσκολη».

Μεταξύ άλλων, πριν φύγουμε από το σπίτι μας, θα πρέπει να έχουμε μεριμνήσει να ασφαλίσουμε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα. «Ακόμη και για την ολιγόωρη απουσία μας από το σπίτι, φροντίζουμε αυτό να είναι καλά ασφαλισμένο. Φεύγουμε κλειδώνοντας την πόρτα, τα παράθυρα, ακόμα και το μικρό παραθυράκι του μπάνιου», δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της ΓΕΠΑΔ Κρήτης. Εξάλλου, η ανασφάλεια που προκαλούν τα συχνά κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων - ανεξαρτήτως εποχής - έχει ωθήσει ουκ ολίγα νοικοκυριά να προμηθεύονται και να εγκαθιστούν συναγερμούς και κάμερες ασφαλείας. Ωστόσο, στο Ηράκλειο, αλλά και την Κρήτη γενικότερα, αρκετοί συντοπίτες μας επιλέγουν και πιο... παραδοσιακούς τρόπους προστασίας από επίδοξους διαρρήκτες, όπως είναι οι σκύλοι!

Στις οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνονται και οι εξής:

  • Ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονές που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.
  • Μην αφήνετε σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζετε.
  • Μην αφήνετε μηνύματα έξω από την πόρτα ή γραμματοκιβώτια υπερπλήρη από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο. Είναι σημάδια της απουσίας σας. Αποφύγετε επίσης να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο δράστη στην αναρρίχησή του.
  • Το σπίτι ή το διαµέρισµά σας να µη δείχνει “εντελώς κλειστό”, υποδηλώνοντας έτσι την απουσία σας.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News