Ηράκλειο

ΤEE - ΤΑΚ: Ως πότε θα επιβραβεύεται η παρανομία και η αυθαιρεσία;

Με κοινοβουλευτική αναφορά προς τον υπουργό Οικονομικών, οι Βουλευτής Ηρακλείου, κατέθεσαν την επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ, με την οποία ζητείται να διασφαλιστεί η νομιμότητα και να μην προχωρήσει η «όποια τακτοποίηση» αυθαίρετων στα ευαίσθητα οικοσυστήματα

Με κοινοβουλευτική αναφορά προς τον υπουργό Οικονομικών, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης και οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, κατέθεσαν την επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ, με την οποία ζητείται να διασφαλιστεί η νομιμότητα και να μην προχωρήσει η ‘’όποια τακτοποίηση’’ αυθαίρετων στα ευαίσθητα οικοσυστήματα.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ:«Με πρόσφατη τροπολογία, δόθηκε παράταση στην υλοποίηση των πρωτοκόλλων κατεδάφισης σε ευαίσθητα οικοσυστήματα και ειδικότερα για έργα που έχουν κατασκευαστεί στον αιγιαλό, την παραλία, την όχθη, την παρόχθια ζώνη, το υδάτινο στοιχείο, τον πυθμένα και το υπέδαφος του βυθού της θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και κοίτης πλεύσιμου ποταμού. 

Την ίδια στιγμή, στην Κρήτη αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχουν ενεργές εργολαβίες με εξασφαλισμένα χρήματα από το πράσινο ταμείο για κατεδαφίσεις που έχουν τελεσίδικες αποφάσεις. Φυσικά υπάρχει ο κίνδυνος οι εργολάβοι οι οποίοι ανέλαβαν τις σχετικές εργασίες, να ξεκινήσουν μια δικαστική διεκδίκηση των νομίμων αμοιβών, χωρίς να έχει υλοποιηθεί το έργο κατεδάφισης. Η δε αναστολή, ισχύει έως τις 31.3.2022 με την επερχόμενη τουριστική περίοδο η οποία το 2023 αναμένεται να ξεκινήσει νωρίτερα, βάση δεδομένων από τον τουριστικό κόσμο, να δίνει εκ νέου αναβολή». Και όλα αυτά, όπως αναφέρουν «ενώ έρχεται ο χειμώνας και οι βροχές, με τους υδάτινους αποδέκτες «κατειλημμένους» και την αγωνία των πολιτών στο κατακόρυφο». 

Ως εκ τούτου, όπως τονίζεται, προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:  

– Ως πότε θα επιβραβεύεται η παρανομία και η αυθαιρεσία; 

– Ως πότε οι εναπομείναντες δημόσιοι χώροι θα είναι δέσμιοι; 

Οι Βουλευτές ζητούν απαντήσεις και ενημέρωση από τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με τι προτίθεται να πράξει για το συγκεκριμένο θέμα και όπως αναφέρουν «παρακαλούν να διασφαλιστεί επιτέλους η νομιμότητα , να προχωρήσουν στις κατεδαφίσεις και σε καμιά περίπτωση να μην προχωρήσουν στην ‘’όποια τακτοποίηση’’ αυθαίρετων στα ευαίσθητα οικοσυστήματα». 

Φωτογραφία αρχείου 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια