Ηράκλειο: Ελεύθερα αφέθηκαν τα δυο αδέρφια που κατηγορούνται για κλοπές

Κρήτη
Ηράκλειο: Ελεύθερα αφέθηκαν τα δυο αδέρφια που κατηγορούνται για κλοπές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελικά, οι δύο αδερφοί που κατηγορούνται για τις κλοπές σε περιοχές του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, μετά το πέρας των απολογιών τους, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

Ελεύθεροι αφέθηκαν χθες Τρίτη 21 Δεκεμβρίου, μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια, οι δύο αδελφοί από την ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου, οι οποίοι κατηγορούνται ότι, στις αρχές του μήνα, έκλεψαν 280 κιλά λάδι, αλλά και τρία γουρουνάκια, από διάφορες περιοχές του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων.

Τα δύο αδέρφια εμφανίστηκαν την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου, ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου. Είχε προηγηθεί, λίγα 24ωρα νωρίτερα, η άσκηση σε βάρος τους ποινικής δίωξης για ζωοκλοπή σε βαθμό κακουργήματος. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αμφότεροι αρνήθηκαν ότι ήταν εκείνοι που έκαναν τις κλοπές που τους αποδίδονται, «δείχνοντας» παράλληλα τον τρίτο αδερφό της οικογένειας, ο οποίος παρέμενε μέχρι χθες Τρίτη ασύλληπτος.

Σύμφωνα με τις Αρχές, οι τρεις άνδρες προέβησαν από τις 4 Δεκεμβρίου έως τις 9 του ίδιου μήνα σε δύο περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων από σπίτι και επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τρία αδέρφια μπήκαν στο «στόχαστρο» της ΕΛ.ΑΣ., καθώς σε υλικό βίντεο που συλλέχθηκε από κάμερες ασφαλείας της περιοχής φαίνεται να «αποτυπώνεται» αυτοκίνητο που ανήκει στην εν λόγω οικογένεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αρχές φέρονται να εντόπισαν στο εσωτερικό του συγκεκριμένου οχήματος στοιχεία που «δείχνουν» ότι... τα τρία γουρουνάκια, που κλάπηκαν, μεταφέρθηκαν με το εν λόγω αυτοκίνητο. Οι αστυνομικοί που άνοιξαν το όχημα για να το ελέγξουν ήρθαν αντιμέτωποι με έντονη οσμή από χοιρίδια, ενώ βρέθηκαν και ίχνη λαδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά το ότι το αυτοκίνητο ανήκει στο ένα από τα δύο αδέλφια που απολογήθηκαν, το εν λόγω άτομο υποστήριξε ότι το όχημα χρησιμοποιείτο από τον τρίτο αδερφό, ο οποίος διέφυγε τη σύλληψη. Αμφότεροι οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι δεν εμπλέκονται σε καμία από τις κλοπές που τους έχουν αποδοθεί από την Αστυνομία.

Ωστόσο, δεν έμειναν μόνο εκεί, αφού, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα δύο αδέλφια υποστήριξαν στις Αρχές ότι πιστεύουν πως οι κλοπές έγιναν από τον αδερφό τους. Κι οι δύο ανέφεραν, εξάλλου, ότι κανείς από τους δύο δε βρισκόταν στο επίμαχο αυτοκίνητο, την ώρα που αυτό «αποτυπώνεται» στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας.

Επίσης, οι δύο αδερφοί ισχυρίστηκαν ότι οι μπαλτάδες που εντοπίστηκαν στην οικία τους χρησιμοποιούνται από τον τρίτο αδερφό. Επισημαίνεται πάντως ότι, κατά τις έρευνες των αστυνομικών, δεν εντοπίστηκαν τα γουρουνάκια, ενώ η ποσότητα του λαδιού που βρέθηκε στο σπίτι των αδελφών δεν κατέστη δυνατό να διευκρινιστεί εάν προέρχεται από την τεράστια ποσότητα λαδιού που κλάπηκε.

Τελικά, οι δύο αδερφοί, μετά το πέρας των απολογιών τους, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ειδικότερα, απαγορεύτηκε και στους δύο η έξοδος από τη χώρα, ενώ τους επιβλήθηκε ακόμη ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους μία φορά τον μήνα.

Η σύλληψη των αδερφών - Η επιχείρηση από την ΟΠΚΕ Ηρακλείου και το ΤΑΕ Μεσαράς

Η αστυνομική επιχείρηση, η οποία έμελλε να οδηγήσει στη σύλληψη των δύο αδερφών, έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο 18 Δεκεμβρίου. Το πρωί εκείνης της ημέρας, στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Αστερουσίων μαζί με συναδέλφους τους από την ΟΠΚΕ Ηρακλείου και το ΤΑΕ Μεσαράς προχώρησαν σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι Αρχές στο σπίτι όπου διαμένουν τα αδέλφια, εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, ένα πλαστικό δοχείο μεταφοράς λαδιού, έξι μαχαίρια, αλλά και δύο μπαλτάδες! Επίσης, βρέθηκαν συνολικά 108 ναρκωτικά χάπια για τα οποία δεν υπήρχε η απαραίτητη ιατρική συνταγή.

Και τα δύο αδέλφια συνελήφθησαν τελικά για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί ναρκωτικών ουσιών», ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί ζωοκλοπής».

(φωτογραφία: Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News