«Προίκα του μωρού» για... υποψήφιες μανούλες - Ποιες αφορά

Ηράκλειο
«Προίκα του μωρού» για... υποψήφιες μανούλες - Ποιες αφορά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναίκες κάτοικοι της Περιφέρειας Κρήτης, ωφελούμενες του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), που θα γεννήσουν το έτος 2022 σε Δημόσιο Νοσοκομείο θα λάβουν πακέτο με βασικά είδη φροντίδας και υγιεινής για τις ανάγκες των βρεφών

Μια σημαντική δράση για τις μητέρες που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού πρόκειται να υλοποιήσει από το νέο έτος η Περιφέρεια Κρήτης.

Ο λόγος για την «Προίκα του Μωρού», όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής  κ. Λάμπρος Βαμβακάς.

Συγκεκριμένα, θα λάβουν πακέτο με βασικά είδη φροντίδας και υγιεινής για τις ανάγκες των βρεφών, όπως ένα λίκνο, σετ σεντόνια λίκνου, κουβέρτα αγκαλιάς, σελτεδάκια, φορμάκια, εσώρουχα ολόσωμα, πάνες, λαβέτες, πετσέτες, σετ περιποίησης και ένα παιχνίδι ύπνου.

Ωφελούμενες της δράσης είναι οι γυναίκες κάτοικοι της Περιφέρειας Κρήτης, ωφελούμενες του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), που θα γεννήσουν το έτος 2022 σε Δημόσιο Νοσοκομείο και η διανομή των βρεφικών ειδών θα πραγματοποιηθεί κατόπιν συνεργασίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων.

Η δράση αυτή αποσκοπεί στην άμβλυνση της υλικής αποστέρησης και στον περιορισμό του κινδύνου φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού των οικογενειών και των παιδιών που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News