Ηράκλειο

Κατολισθήσεις - Προφήτης Ηλίας: Παραβιάζουν τη σήμανση και αψηφούν τον κίνδυνο για να γλιτώσουν λίγα χιλιόμετρα (βίντεο)

Άκρως επικίνδυνος χαρακτηρίζεται ο δρόμος προς τον Προφήτη Ηλία, στο ύψος των μεγάλων κατολισθήσεων που σημειώθηκαν από τον τελευταίο σεισμό στην Κρήτη

Κόκκινο «χτυπά» η επικινδυνότητα στον επαρχιακό δρόμο προς Προφήτη Ηλία Ηρακλείου μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ τον περασμένο Σεπτέμβρη στην Κρήτη - λόγω κατολισθήσεων βράχων - καθώς εκατοντάδες οδηγοί παραβιάζουν τη σχετική σήμανση που τοποθέτησε η Περιφέρεια Κρήτης, διασχίζοντας τον επίμαχο δρόμο με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται.

Παρά το γεγονός ότι έκλεισε το οδικό δίκτυο για οδηγούς και πεζούς στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου, προκειμένου να  πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις που αφορούν, τόσο στην ασφάλεια των οδηγών από κινδύνους κατολισθήσεων, όσο και στην καλύτερη σήμανση, οδηγοί άνοιξαν και πάλι την πρόσβαση και διασχίζουν κανονικά τον δρόμο, την ώρα μάλιστα που ο κίνδυνος ελλοχεύει πάνω από τα κεφάλια τους!

Διαβάστε επίσης

Κατολισθήσεις: Άμεση αντίδραση της Περιφέρειας - Έκλεισε το οδικό δίκτυο στον Προφήτη Ηλία (εικόνες)

Βράχια και κατολισθήσεις που κόβουν την ανάσα στη Κρήτη (βίντεο)

Ελάχιστοι είναι οι οδηγοί που διασχίζουν την επαρχιακή οδό Τσαγκαράκη Μετόχι προς Προφήτη Ηλία, που έχει προτείνει η Περιφέρεια Κρήτης, ως εναλλακτική διαδρομή, αντιθέτως η πλειοψηφία των οδηγών επιλέγει να διασχίζει τον επικίνδυνο δρόμο για να γλιτώσει τα επιπλέον χιλιόμετρα, με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται…

Διαβάστε επίσης

Κατέβηκε το βουνό στον δρόμο προς Ρουκάνι (βίντεο)

Την ίδια ώρα η κακοκαιρία «Κάρμελ» το περασμένο Σαββατοκύριακο προκάλεσε νέες κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων, με αποτέλεσμα αρκετοί οδηγοί να έχουν κινδυνέψει στο επίμαχο σημείο, χωρίς να έχουν προκληθεί ατυχήματα.

Παράλληλα, οι δημότες ζητούν άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες για την αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων, με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Νίκο Συριγωνάκη να υποστηρίζει πως «στα τέλη Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εργολάβος, ο οποίος θα προχωρήσει στις αναγκαίες εργασίες, όπως η αφαίρεση βράχων και η δημιουργία τοιχίων αντιστήριξης πρανών».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο κ. Συριγωνάκης, η σχετική μελέτη είναι έτοιμη και έχει εγκριθεί η διάθεση πίστωσης ύψους 1,8 εκατ. ευρώ. «Αναμένουμε την έγκριση νομιμότητας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης. Εκτιμώ ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία ενώ τον Ιανουάριο θα αναδειχθεί ο εργολάβος», κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια