Χωρίς τέλος οι δοκιμασίες στο Αρκαλοχώρι - Νέες καταρρεύσεις από την κακοκαιρία (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Χωρίς τέλος οι δοκιμασίες στο Αρκαλοχώρι - Νέες καταρρεύσεις από την κακοκαιρία (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζημιές στην ήδη λαβωμένη από το σεισμό εκκλησία του Αφέντη Χριστού - Συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο για την άρση του κινδύνου στα επικίνδυνα από τον σεισμό σπίτια

Νέες καταρρεύσεις σε παλιά πετρόκτιστα σπίτια καθώς και ζημιές στην ήδη λαβωμένη από το σεισμό εκκλησία του Αφέντη Χριστού, προκάλεσε το πέρασμα της έντονης κακοκαιρίας «Κάρμελ» στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Την ίδια στιγμή, συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο για την άρση του κινδύνου στα επικίνδυνα από τον σεισμό σπίτια με στόχο την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων, ενώ από την άλλη καταγράφονται καθυστερήσεις στη δρομολόγηση των κατεδαφίσεων ετοιμόρροπων κτιρίων.

Σήμερα, Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, υπήρξε ανησυχία στην ευρύτερη περιοχή λόγω των σεισμικών δονήσεων, με μεγαλύτερη αυτή των 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ αυτό που εύχονται οι κάτοικοι είναι να μην υπάρξει μεγαλύτερος σεισμός.

Νέες ζημιές στις σεισμόπληκτες περιοχές από την κακοκαιρία

Εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων κατέρρευσε η θερμοπρόσοψη στην εκκλησία του Αφέντη Χριστού στην είσοδο του Αρκαλοχωρίου.

Η κακοκαιρία «Κάρμελ» επιδείνωσε την κατάσταση των λαβωμένων κτιρίων, ενώ προκάλεσε μικροκαταρρεύσεις σε ορισμένα παλιά πετρόκτιστα κτίρια και τμήματα αυτών.

Εντωμεταξύ, μετά το Χουμέρι και το Αρχοντικό, ξεκίνησαν εργασίες για την άρση του κινδύνου σε επικίνδυνα κτίρια στο Αρκαλοχώρι.

«Θα κάνουμε παρεμβάσεις σε αρκετά σημεία», δήλωσε στον τηλεοπτικό φακό της ΚΡΗΤΗ TV, o αντιδήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανόλης Σμυρνάκης.

Παράλληλα, την ώρα που εκατοντάδες κτίρια έχουν κριθεί ετοιμόρροπα, με την όλη διαδικασία να κυλά με αργούς ρυθμούς, μόλις 6 δημότες έχουν παραλάβει πρωτόκολλα κατεδάφισης, όπως σημειώνει ο κ. Σμυρνάκης.

Ο τηλεοπτικός φακός της ΚΡΗΤΗ ΤV κατέγραψε το παράπηγμα που έχει στήσει μια οικογένεια στο Αρκαλοχώρι καθώς και το πρόχειρο σπιτικό που ετοιμάζει ακριβώς δίπλα για την φιλοξενία 6 ατόμων. Αν και το σπίτι τους κρίθηκε πράσινο, ο φόβος όπως είπαν κυριαρχεί.

Αναφορικά με την μεγάλη καθυστέρηση στην ηλεκτροδότηση των οικίσκων για την φιλοξενία των σεισμόπληκτων, ζήτημα που είχε αναδείξει η ΚΡΗΤΗ TV και το neakriti.gr, ο κ. Σμυρνάκης μας ανέφερε ότι δρομολογήθηκε λύση στους οικίσκους σε Χουμέρι και Αρχοντικό, καθώς αυτοί ηλεκτροδοτήθηκαν, τις προηγούμενες ημέρες.

Πρόκειται για μια εξέλιξη η οποία προκάλεσε ανακούφιση στους πληγέντες οι οποίοι διέμεναν στο σκοτάδι και στο κρύο.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σεισμόπληκτων του Δήμου « Η Ελπίδα» κ. Μάρκος Κοκολάκης, ανέδειξε μέσω τηλεδιάσκεψης στην αρμόδια επιτροπή στην Βουλή, τα προβλήματα που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν δημότες και επαγγελματίες.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κοκολάκης, ζήτησε να συμπεριληφθούν στην απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ και τα «πράσινα» κτίρια καθώς και να γίνει «ενεργοποίηση» του επιδόματος ενοικίου στους σεισμοπαθείς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News